Daugavpili apmeklēja NATO Apvienoto spēku pavēlniecība Brunsumā Pilsētas ziņas

107

13.jūnijā Baltijas valstīs ieradās NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā koordinācijas grupa, lai novērotu ASV Armijas Eiropā vadītās mācības „Saber Strike 2014”. 20. Jūnijā militārās amatpersonas apmeklēja Daugavpili. Viņi apmeklēja Zemessardzes 34. bataljonu un tikās ar pilsētas mēru.

Preses konferencē delegācijas vadītājs pulkvedis Hanss Houfs pastāstīja, ka vizītes mērķis ir sadarbības pilnveidošana militārā jomā starp abām valstīm. Zemessardzes 34. bataljons bija aktīvs mācību  „Saber Strike 2014” dalībnieks. Mācībās piedalījās 4 ar pusi tūkstoši pārstāvju no Baltijas valstīm, ASV, Kanādas, Dānijas, Polijas, Norvēģijas, Somijas un Lielbritānijas. Mācībās izmantoja vairāk kā 800 tehnikas vienības. No aviācijas bija astoņi iznīcinātāji F-16, divas lidmašīnas, kas uzpilda ar degvielu un bumbvedējs no ASV. Mācībās bija iesaistīti 500 Latvijas karavīri. Mācību norises vieta Latvijā bija Ādažos.

Vizītes laikā gūtie secinājumi tiks integrēti turpmākajos NATO plānos, mācībās un operācijās.

Mācību „Saber Strike 2014” uzdevums parādīt, ka Alianses un tās partnervalstu bruņotie spēki ir pielāgoti un pilnībā spējīgi sadarboties, lai atturētu un nodrošinātu kolektīvu aizsardzību pret jebkādiem agresijas draudiem. Latvijas militāro dislokācijas vietu apmeklējums apliecina, ka Latvijas bruņotie spēki atbilst mūsdienu normām. Kā NATO saprot savu misiju un galveno uzdevumu- aizstāvēt Dzimteni?

Šo mācību laikā Saeimā notika karstas diskusijas par aizsardzības jomas finansējumu. Plānots, ka uz 2020. gadu Latvijā aizsardzībai virzīs 2% no Iekšzemes kopprodukta.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!