Jāņi ielīgoti Dubrovina parkā, bet pati līgošana notiks Stropu estrādē Pilsētas ziņas

139

Jāņu zāles, siers, putojošs alus un līgo dziesmas- viss tas bija Dubrovina parkā, kad Daugavpils ielīgoja Jāņus. Atbilstoši latviešu tautas tradīcijām kopā pinām vainagus, atcerējāmies ticējumus.

Cilvēki nāca uz Dubrovina parku pēc noskaņojuma. Arī pašas vainagu pinējas atzina, ka galvenais jau nav pīšanas tehnika, bet Līgo svētku noskaņa. Visi, kas vēlējās varēja iemēģināt roku vainagu pīšanā un pušķu veidošanā un tādejādi varēja sev radīt pirmssvētku sajūtu.

Viss bija jauki, nekas neliecināja, ka dabas untumi var šos svētkus nedaudz sabojāt. Stiprs lietus sakās gandrīz ielīgošanas sākumā, bet cilvēki neizklīda cerībā, ka lietus beigsies. Tomēr nācās slēpties zem jumta. Koncertu neatcēla-  skatītāji tika aicināti uz Latviešu kultūras centru. Priecēja folkloras kopa „Svātra”, bērnu kolektīvs „Pienupīte”. Jāpiebilst, ka tieši „Svātra” dosies uz Kanādu, uz latviešu dziesmu un deju svētkiem. Sagatavota speciāla programma, ko prezentēja daugavpiliešiem.

Bet Līgo svētkos līgotāji tiek aicināti uz Stropu estrādi. Visi dienesti ļoti atbildīgi gatavojas. Līgotajiem būs arī pieejams sabiedriskais transports naktī. Bet būs arī satiksmes ierobežojumi.

Uz Stropu estrādi aicina 23. jūnijā jau no plkst. 19.00, kur darbosies tirdziņš. Koncerts sāksies 20.00. Svētki ilgs līdz diviem naktī.

Lustīgu līgošanu un gaišus un priecīgus Jāņus!

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!