Atklāt pārkāpumus palīdz videonovērošanas sistēma Pilsētas ziņas

113

Daugavpilī videonovērošanas sistēma sāka darboties 2012. gada novembrī. Pilsētā uzstādītas 58 kameras, kas diennakts režīmā fiksē visu notiekošo. Pārkāpumu skaits  no sistēmas darbības sākuma ir pāri tūkstotim.

Salauzti koki, soliņi, rotaļu laukumu elementi, sadedzināti vai apgāzti konteineri un bio tualetes. Vandāļu aktivitātēm, liekas, nav gala. Sabojāts ir arī memoriāls Dubrovina parkā. Ne vienmēr vandāļus var noķer, jo ne visur ir videokameras. Daugavpils cietoksnī postītāji darbojas regulāri. Pēdējais gadījums 15. jūnijā gaišā dienas laikā sapostītas tualetes, salauzts inventārs, ar šķidrajām ziepēm nosmērētas sienas, sadedzināti krēsli, kas glabājās 8. bastiona kazemātā.

Lūk šeit ir videokameras un to ieraksti liecina, ka darbojās skolēnu grupa, bet viņu saistību ar postījumiem noskaidros izmeklēšana. Šobrīd skaita zaudējumus, pēc tam Valsts  policijā iesniegs lūgumu izskatīt notikušo. Kā uzskata cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis, postītājus ir jāatrod un viņiem jāuzliek pelnītais sods.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!