Daugavpilieši tiek aicināti iesniegt priekšlikumus teritorijas plānojumam nākamajiem 12 gadiem Pilsētas ziņas

99

17.septembrī Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē, Kr.Valdemāra ielā 1, notika Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma 2019. – 2031. gadam publiskās apspriešanas sanāksme. Teritorijas plānojuma izstrādātāji iepazīstināja klātesošos ar galvenajām vadlīnijām un risinājumiem, atbildēja uz jautājumiem un uzklausīja  iedzīvotāju priekšlikumus teritorijas plānojuma  izstrādei.

Atklājot sanāksmi, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Igors Prelatovs uzrunāja klātesošos un uzsvēra, ka šobrīd tiek izskatīts viens no pilsētas attīstības stratēģijai svarīgākajiem dokumentiem, kura prasmīga izveide ļaus atrisināt daudzus pilsētai nozīmīgus jautājumus. Pilsētas vadība cer uz iedzīvotāju aktīvu līdzdalību, noteikti uzklausīs un izvērtēs katru priekšlikumu.

Savukārt izstrādes darba grupas pārstāvji uz ģeotelpiskās informācijas portāla www.geolatvija.lv piemēra  uzskatāmi parādīja, kā var izpētīt visus teritorijas plānojuma materiālus un iesniegt priekšlikumus, kā arī pastāstīja, kādas būtiskas izmaiņas gaidāmas jaunajā teritorijas plānojumā.

Daudz ieceru saistās ar transporta infrastruktūru: teritorijas plānojumā ir rezervētas teritorijas j divu iespējamo tiltu vietu pāri Daugavai izpētei, paredzēta jaunu pilsētas transporta mezglu un veloceliņu izbūve, tramvaja maršrutu pagarinājumi līdz Jaunajai Forštadtei un savienojot Ķīmijas  apkaimi ar Stropiem, kā arī daudzas citas ieceres.

Ņemot vērā iepriekšējos plānošanas dokumentus, tika nolemts atteikties no dzīvnieku kapsētas izveides ieceres Križu apkaimē . Šī teritorija nav piemērota augstu gruntsūdeņu dēļ, kā arī ir nepieciešami lieli kapitālieguldījumi. Kā iespējamā kapsētas izvietojuma vieta tiek aplūkots Daugavpils novada Līksnas pagasta teritorijai piederīgs zemes gabals, kas robežojas ar Jaunās Forštadtes apkaimi. Uzklausot iedzīvotāju viedokli, netiek vairs plānota arī dūņu pārstrādes uzņēmuma laukuma izveide Križu apkaimē, jo īstenojot šo ieceri būtu jāizcērt un jānoasfaltē plašas pilsētas mežu teritorijas. Arī šis ir sadarbības ar Daugavpils novada pašvaldību jautājums.

Līdz ar jaunā teritorijas plānojuma apstiprināšanu, pilsētas teritorija vairs netiks dalīta mikrorajonos, bet gan apkaimēs. 20 apkaimes būs Daugavas labajā krastā, 5 – kreisajā.

Sanāksmes laikā izskanēja vairāki priekšlikumi un viedokļi no pilsētas iedzīvotāju un organizāciju pārstāvju puses.  Informācija bija ieprotokolēta un tiks ņemta vērā dokumenta izstrādes gaitā.

Plānojuma izstrādes grupa aicina pilsētas iedzīvotājus aktīvi iesaistīties Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma  tapšanā, jo iespēja ietekmēt teritoriju funkcionālo zonējumu, kas nosaka atļauto teritorijas izmantošanu katrai zemes vienībai ir reizi 10-12 gados. Svarīgi tas ir nekustamo īpašumu un zemju īpašniekiem, likumīgajiem izmantotājiem,  it īpaši tiem, kas plāno attīstīt teritoriju, veikt būvniecību, kā arī ikvienam sabiedrības loceklim, kam ir idejas un ieceres attiecībā uz konkrētas teritorijas turpmāko izmantošanu pilsētā.

Daugavpils pilsētas teritorijas plānojuma redakcijas 1.0. publiskā apspriešana turpināsies līdz 2018.gada 10.oktobrim. Visu šo laiku iepazīties ar plānojuma materiāliem varēs valsts vienotajā ģeotelpiskās informācija portālā www.geolatvija.lv, Daugavpils pilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.daugavpils.lv, kā arī darba laikā Domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28, 3.stāvā) un Daugavpils pilsētas domē (Kr.Valdemāra ielā 1). Priekšlikumi plānojumam iesniedzami rakstveidā Daugavpils pilsētas domē un Būvvaldē, kā arī elektroniski, parakstot dokumentus ar drošu elektronisko parakstu un iesūtot tos uz e-pasta adresēm ppdep@daugavpils.lv, info@daugavpils.lv vai birojs@rp.lv.

Visi ar Teritorijas plānojumu izstrādi saistītie materiāli, tajā skaitā arī priekšlikumu veidlapa, ir pieejami vienkopus www.daugavpils.lv banerī “Plānojam Daugavpili 2019. -2031. g.” (https://www.daugavpils.lv/lv/611).

Plānojuma izstrādātājs: SIA “Reģionālie projekti”’, Rūpniecības iela 32B-501, Rīga, e-pasts: santa@rp.lv, birojs@rp.lv, tālr. – 67320809.

Daugavpils teritorijas plānojuma izstrādes vadītāja: Domes Īpašuma pārvaldīšanas departamenta Nekustamā īpašuma attīstības nodaļas vadītāja Inta Ruskule, e-pasts: inta.ruskule@daugavpils.lv, tālr. – 654 04341.

Plānosim Daugavpili kopā!

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!