Dalībnieki no Daugavpils piedalījās starptautiskajā konferencē par brīvprātīgo darbu pilsētas vidē Polijā Pilsētas ziņas

680
Dalībnieki no Daugavpils piedalījās starptautiskajā konferencē par brīvprātīgo darbu pilsētas vidē Polijā

Daugavpils pilsētas dome kopā ar Toruņas pašvaldību Polijā (vadošais partneris) Eiropas Savienības programmas „Eiropa pilsoņiem” 2.darbības „Demokrātiskā iesaistīšanās un sabiedriskā līdzdalība” ietvaros, īsteno projektu “Atveriet sirdis, cilvēki!” HOP! (“Hearts Open, People!”). Projektā ir iesaistīti 7 partneri no 4 valstīm: Polijas, Vācijas, Latvijas un Lietuvas. Projekta mērķis ir veicināt zināšanu apmaiņu starp Eiropas rietumu un austrumu pilsētām un to pārstāvjiem no dažādām sfērām, apkopot labākās brīvprātīgā darba organizēšanas prakses Eiropas pilsētās, apmainīties ar idejām par to, kā motivēt brīvprātīgos, gūt zināšanas par Eiropas programmām, kas atbalsta brīvprātīgo kustību.

Projekta ietvaros no šī gada 11. līdz 12. aprīlim tika organizēta Starptautiskā projekta konference un darba grupas Toruņā, Polijā, kur tika pārstāvēta arī Daugavpils pilsētas dome. Konferencē piedalījās gan brīvprātīgie, gan speciālisti, kas Daugavpils pilsētā koordinē brīvprātīgo darbu.

Projekta dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar brīvprātīgā darba organizāciju iesaistītajās partnervalstīs, jo katrs bija sagatavojis prezentāciju par izdarīto brīvprātīgā darba jomā savā valstī. Arī Daugavpils pilsētas pieredze tika prezentēta. Latvijā brīvprātīgo reģistrēšanai un koordinēšanai tiek izmantots portāls www.brivpratigie.lv. Toruņā, Polijā vēl tikai plāno šādas sistēmas izveidi. Konferences dalībniekiem bija iespēja piedalīties darba grupās un diskusijās, meklējot jaunas idejas darbā ar brīvprātīgajiem tieši pilsētas vidē. Šī bija vienīgā starptautiskā tikšanās projekta ietvaros, tās mērķis bija radoša darbība un informācijas apmaiņa. Projekta rezultāti tiks apkopoti rudenī.

 

Informāciju sagatavoja J.Reča-Lāže

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!