Notika starptautiskā projekta “Recruit potential” tikšanās Daugavpilī Pilsētas ziņas

811
Notika starptautiskā projekta “Recruit potential” tikšanās Daugavpilī

Projekta „Cilvēkresursu piesaiste un darba kvalitātes uzlabošana Eiropas pašvaldībās” Recruit potential  (“Recruit potential – VET measures for Inclusive Employers”) ietvaros no š.g. 18.-19. aprīlim Daugavpilī norisinājās projekta partneru starptautiskā tikšanās “Darba devējs kā izglītotājs”. Projektu īsteno Daugavpils pilsētas dome kopā ar Skelleftea pašvaldību no Zviedrijas (vadošais partneris) un ar partneriem Portugālē, Nīderlandē un Apvienotajā Karalistē Eiropas Savienības ERASMUS+ programmas ietvaros.

Pasākuma organizatori vietējos un starptautiskos dalībniekus informēja par pieaugušo izglītības iespējām Daugavpilī, par Daugavpils uzņēmēju ieguldījumu darbinieku apmācībā, kā arī par iekļaujošā darba tirgus pamatprincipiem. Dalībniekiem bija iespēja apmeklēt Daugavpils pilsētas domi, uzņēmumu “Axon Cable”, Daugavpils Universitāti, Profesionālās izglītības kompetences centru "Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”", Daugavpils cietoksni, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Pasākuma ietvaros Nodarbinātības Valsts aģentūras Daugavpils filiāles, SIA „Mācību centrs plus”, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pārstāvji pastāstīja par savu darbības sfēru.

Līdz šim projekta ietvaros ir notikusi tikai viena starptautiskā tikšanās Portugālē un vairākas projekta dalībnieku tiešsaistes konferences. Projekta vispārīgais mērķis ir  atbalstīt izglītību, apmācības Eiropā, sekmēt starptautisko sadarbību ES valstu vidū un veicināt Daugavpils atpazīstamību ES kontekstā, kā arī veidot ilgtspējīgu sadarbības tīklu starp projektā iesaistītajām pilsētām un pašvaldībām. Projekta specifiskais mērķis ir darba tirgus sadalījuma izlīdzināšanas pasākumu īstenošana, izstrādājot attiecīgo apmācības programmu speciālistiem, kas strādā ar personālu, kā arī uzņēmumu un struktūrvienību vadītājiem.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Savienības programmas ERASMUS+ finansiālu atbalstu. Īstenošanas termiņš: 01.10.2017.- 30.09.2019.

 

Informāciju apkopoja projekta koordinatore J.Reča-Lāže

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!