Turpina darbu cietokšņa sagalabāšanas un attīstības padome Pilsētas ziņas

357
Turpina darbu cietokšņa sagalabāšanas un attīstības padome

13. decembrī Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrā notika 5. Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības padomes sēde.

Sēdes laikā tika izskatīti jautājumi par Daugavpils cietokšņa promenādes būvprojekta saskaņošanu. SIA ,,Baltex group” būvprojekta vadītāja Ineta Buka stāstīja par krastmalas izbūves dabiem, kuri tiks veikti projekta ietvaros Daugavas upes labajā krastā Cietokšņa rajonā.  Izbūvējamās promenādes posms aizņems aptuveni 900 m. Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Ostrovskis informēja par ieplānotajiem darbiem 8. Bastiona kazemātu saglabāšanai. Decembrī bija tikšanās ar domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu, kuras laikā bija apsekoti šie objekti. Viena no kazemātu jumta posmiem stāvoklis ir katastrofāls. Mērs solīja no avārijas darbiem paredzētajiem budžeta līdzekļiem veikt šī posma remontu, lai glābtu  ēku no sabrukšanas.

Bija sagatavota informācija par cietokšņa saglabāšanas un attīstības projektiem, kuru īstenošana paredzēta līdz pat 2020. gadam. Pie šiem projektiem pieder Marka Rotko centra jaunā sektora – P. Martinsona mājas izveide cietokšņa noliktavu ēkā, kurā tiks izvietota P. Martinsona keramikas galerija. Darbi sāksies 2018. gada pavasarī, pabeigt plānots līdz 2019. gada beigām.

Arsenāla ēkas rekonstrukcijai iesniegts būvprojekts. 2018. gada otrajā pusē sāksies būvdarbi – tiks pilnībā atjaunots jumts. Tad tur būs ierīkots motormuzejs.

Latvijas Poļu savienības Daugavpils nodaļa vērsās ar priekšlikumu par piemiņas zīmes uzstādīšanu Polijas karalim Stefanam Batorijam. Piemiņas zīmes uzstādīšana notiks ar Polijas valsts finansiālu atbalstu.

Stefans Batorijs 1582. gadā Daugavpilij piešķīra Magdeburgas tiesības, kas ļāva pilsētai strauji attīstīties.

Padomes sēdē priekšlikums tika atbalstīts.  Padomes locekļi pieņēma lēmumu turpināt darbu pie ieceres īstenošanas.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!