Turēsim īkšķus par brīvprātīgajiem, kuri ir izvirzīti titula saņemšanai “Gada brīvprātīgais 2017” un par Daugavpils pilsētas pašvaldību, kura ir izvirzīta nominācijā “Draudzīgākā pašvaldība b Pilsētas ziņas

128
Turēsim īkšķus par brīvprātīgajiem, kuri ir izvirzīti titula saņemšanai “Gada brīvprātīgais 2017” un par Daugavpils pilsētas pašvaldību, kura ir izvirzīta nominācijā “Draudzīgākā pašvaldība b

Ceremonijā „Gada brīvprātīgais 2017” tiks godināti gada aktīvākie brīvprātīgā darba veicēji, organizētāji un draudzīgākā pašvaldība brīvprātīgajiem 

Tuvojoties Starptautiskajai brīvprātīgo dienai, īpašā ceremonijā tiks godināti un apbalvoti 2017. gada aktīvākie brīvprātīgā darba veicēji un organizētāji, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās pašvaldības no visas Latvijas. Svinīgā ceremonija, kurā piedalīsies arī labklājības ministrs Jānis Reirs un Nodarbinātības valsts aģentūras direktores vietniece Aiga Balode, norisināsies šo sestdien, 2. decembrī plkst. 12.30, Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”, Rīgā.

Oktobrī ikviens Latvijas iedzīvotājs, nevalstisko organizāciju, valsts vai pašvaldību iestāžu pārstāvis nominācijai “GADA BRĪVPRĀTĪGAIS 2017” varēja izvirzīt viņaprāt izcilākos kandidātus, kuriem 2017. gadā bijuši īpaši nopelni brīvprātīgā darba veikšanā vai atbalstīšanā. Tika saņemts ļoti daudz pieteikumu no visiem Latvijas reģioniem, visvairāk - no Daugavpils, Jēkabpils, Jelgavas, Talsiem un Rīgas.

Organizatoru izveidota žūrija pieteikumus izvērtēja vairākās kārtās, žūrijā bija pārstāvētas Latvijas nevalstiskās organizācijas, kā arī  vairākas pašvaldības un valsts iestādes. Vērtējot pieteikumus, eksperti ņēma vērā  veiktā darba nozīmi sabiedrības vai kāda cilvēka dzīvē, iegūtās prasmes un to pielietojumu, brīvprātīgā darba apjomu vai regularitāti un citus faktorus. Īpaši aktīvi brīvprātīgie šogad darbojušies izglītības, sociālā darba, kultūras, sporta un citās jomās.

Godināšanas pasākumu “Gada brīvprātīgais 2017” organizē Nodarbinātības valsts aģentūra, Valmieras novada fonds, Izglītības un zinātnes ministrija, Jelgavas pašvaldības Sabiedrības integrācijas pārvalde, Daugavpils pilsētas domes Sporta un Jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Latvijas Jaunatnes padome un jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Brīvprātīgo godināšana tiek rīkota, lai popularizētu brīvprātīgo darbu visā Latvijā, veicinātu Latvijas iedzīvotāju interesi par brīvprātīgo darbu un dažāda vecuma cilvēku un  organizāciju iesaistīšanos brīvprātīgā darba kustībā.

Godināšanas laikā izcilākie brīvprātīgā darba  veicēji  tiks apbalvoti un saņems īpašo „Gada brīvprātīgais 2017” goda zīmi, bet draugi un atbalstītāji varēs priecāties par viņu veikumu, baudīt apbalvošanas ceremoniju un muzikālus priekšnesumus.  Ieeja pasākumā ar ielūgumiem.

Pērn svinīgajā ceremonijā “Gada brīvprātīgais 2016” sudraba goda zīmi un goda rakstu saņēma brīvprātīgie no Krāslavas, Jelgavas, Daugavpils, Preiļiem, Aizkraukles, Rīgas, kā arī brīvprātīgā darba organizētāji – Ikšķiles novada pašvaldība un apvienība „Brīvprātīgie Jelgavai” no Jelgavas. Video stāstus par katra “Gada brīvprātīgais 2016” titula saņēmēju un viņa veikumu sabiedrības labā, kā arī attēlus no godināšanas ceremonijas meklējiet šeit – www.brivpratigie.lv sadaļā “Gada brīvprātīgais 2016”. 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!