Karjeras nedēļas ietvaros, jaunieši dodas iepazīt savu sapņu profesiju! Pilsētas ziņas

121
Karjeras nedēļas ietvaros, jaunieši dodas iepazīt savu sapņu profesiju!

17. – 19. oktobrī Karjeras nedēļas ietvaros, Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departaments organizē pasākumu „Profesiju virpulī atrast savējo!”,  9. - 12. klašu skolēniem.

Otrdien, notika pirmais pasākuma posms klātienē. Jaunieši pirmajā tikšanās reizē iepazinās ar pasākuma dalībniekiem, un pētīja profesijas izvēles procesu.  Tad jaunieši pētīja kādās profesijās viņu jau iegūtās kompetences būs noderīgas, un kādai karjerai ir jābūt, lai tā atbilstu viņu vērtībām, interesēm, vajadzībām, spējām, prasmēm, zināšanām, rakstura īpašībām, veselības stāvoklim, finansiālajām iespējām.

Noslēgumā jaunieši gatavojas intervēt speciālistus. No jautājumu virpuļa tika izkristalizēti jautājumi par darba pienākumiem, darba laiku un darba vidi, darba instrumentiem, tipiskām dienām darbā, profesijas plusiem un mīnusiem, rakstura īpašībām, kurām ir jāpiemīt, nepieciešamām zināšanām un par izglītību. Ar jauniešiem, kuriem bija sarežģīti izvēlēties speciālistu ar kuru sadarboties, tika organizētas individuālas pārrunas, kuru laikā jaunieši izdarīja savu izvēli. Pirmās dienas beigās tika konstatēts, ka pasākuma dalībnieki  ļoti nopietni pēta karjeras izveides procesu, un vēlas individuālas tikšanās ar vairākiem speciālistiem. Sakarā ar to, Jaunatnes nodaļa organizēs jauniešu un speciālistu individuālās tikšanās līdz gada beigām.

 

Šodien, notiks otrais pasākuma posms, kura laikā dalībnieki satiksies ar speciālistiem: grāmatvežiem, autosportistiem, sociālajiem darbiniekiem, sporta skolotājiem, žurnālistiem, policistiem, zobārstiem, medmāsām, farmaceitiem, fizioterapeitiem un citiem ārstiem.

 

Ceturtdien, dalībnieki dalīsies pārdomās un emocijās par tikšanos ar speciālistiem, un piedalīsies apmācībās “Profesiju un Karjeras apziņas maiņa XXI. gadsimtā”, uz kurām  tiek aicināti visi interesenti. Apmācību sākums plkst. 14.00 Daugavpils Centra vidusskolā, 306. kabinetā. Apmācības vadīs Latvijas sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vēstniece Daugavpilī Oļesja Soboļevska.

 

Programmā:

1.         Idejas, kas krīt no debesīm!

2.         Strādāt gultā vai gulēt darbā?

3.         Rakstura īpašības un stereotipi – profesija man vai es profesijai?

4.         Sociālā atbildība – kā ģeniāli cilvēki maina pasauli!

5.         Uzņēmējdarbība – ej un dari!

 

Papildus informācija:

Artjoms Pučinskis

27028209  

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!