Projektēšanas līguma noslēgšana Pilsētas ziņas

229

Šī gada  11.maijā starp SIA „Daugavpils ūdens” (Pasūtītājs) un SIA „Ekolat” (Izpildītājs) tika parakstīts līgums “Projektēšanas un autoruzraudzības pakalpojumu sniegšana maģistrālo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, kā arī dīķeru būvniecībai Judovkas rajonā, Daugavpilī”.

  Šī līguma ietvaros SIA „Ekolat” speciālistiem, kuri pēc veiktās iepirkuma procedūras rezultātiem apstiprināti kā Izpildītāji, pamatojoties uz SIA “Daugavpils ūdens” Tehnisko uzdevumu norādījumiem, apņemas izstrādāt, saskaņot un nodot Pasūtītājam sagatavoto būvprojektu dokumentāciju sekojošo objektu būvniecībai:

  • Maģistrālie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli Judovkas mikrorajonā;
  • Ūdensapgādes un kanalizācijas dīķeri pāri Daugavas upei.

 

    Kopā Judovkas mikrorajonā paredzēts ieprojektēt aptuveni 9,7 km garus ielas ūdensvada cauruļvadus un ap 9,1 km garus ielas sadzīves kanalizācijas pašteces un spiedvada cauruļvadus, kā arī 2 KSS (kanalizācijas sūkņu stacijas) būvniecībai. Judovkas mikrorajona jaunizbūvēto tīklu pievienošanai pilsētas centralizētām sistēmām ir paredzēta 2 ūdensapgādes un  2 kanalizācijas dīķeru (spiediena cauruļvadi zem upes gultnes) ierīkošana pāri Daugavas upei, sakarā ar to jāprojektē arī šīs komunikācijas 2,3 km kopgarumā (1,4 km –zemūdens daļa un ap 900 m - posmi no dīķeriem līdz esošiem sadales tīkliem Nometņu ielā), ieskaitot skatakas, pārslēgšanas kameras un noslēgarmatūru. Abu būvprojektu izstrādes stadijā pēc topogrāfijas saņemšanas tiks precizēts tīklu trasējums, cauruļvadu garumi un diametri, nepieciešamais KSS skaits, jauda, izvietojuma vietas utt. .

      Pēc noslēgtā līguma nosacījumiem  projektu autoriem jāveic arī autoruzraudzība projektējamo objektu  būvniecības laikā.

        Šī līguma ietvaros paredzētie projektēšanas darbi tiks izpildīti jau šī gada beigās, bet autoruzraudzības pakalpojumi tiks sniegti būvniecības darbu veikšanas periodā. Akceptētā līguma summa (bezPVN) ir 70 438,00 EUR.

     SIA ”Daugavpils ūdens”, izpildot uzņēmuma darbības Stratēģijas 2017.-2020.gadam un Daugavpils pilsētas Attīstības programmas “Mana pils – Daugavpils” plānus, veic sagatavošanas darbus kārtējā pilsētas ūdenssaimniecības attīstības projekta „Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā, Daugavpilī” īstenošanai ar ES struktūrfondu līdzfinansējumu. Gatava tehniskā projekta esamība palīdzēs kvalitatīvi sagatavot projekta Iesniegumu un saņemt ES Kohēzijas fonda darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virzienā “Vides aizsardzība un resursu izmantošanas efektivitāte” paredzēto finansiālo atbalstu.  Savukārt projekta apstiprināšanas gadījumā tas nozīmīgi paātrinās būvniecības daļas uzsākšanu, lai  attīstītu un uzlabotu ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pakalpojumu kvalitāti un nodrošinātu pieslēgšanas

vairāk nekā 1000 Judovkas  mikrorajona iedzīvotājiem. Papildinformācija – SIA “Daugavpils ūdens” projekta ieviešanas vienības vadītājs Ē.Limanovskis, e-mail - limanovskis@daugavpils.udens.lv


Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!