Atpūtniekus gaida gan pludmales, gan piedzīvojumu parks „Tarzāns” (VIDEO) Pilsētas ziņas

108

Divpadsmito reizi virs divām oficiālajām pilsētas pludmalēm Stropu ezera krastā tika pacelti Zilie karogi. Tā ir zīme, kas apliecina labu ūdens kvalitāti un labiekārtotu atpūtas zonu.

Karogu līdz glābšanas dienesta stacijai nogādāja smaiļotāji, kuriem uz ezera notiek treniņi. Tieši šeit jaunām sacensībām gatavojas paralimpisko spēļu dalībnieki Žanna Cvečkovska un Eduards Pupels un citi airētāji.

Sezona ir atklāta arī pludmalē „Stropu vilnis”. Mazos atpūtniekus gaida bērnu rotaļu laukums. Jau ir uzsākusi darbu kafejnīca. Lēmumu par Zilā karoga piešķiršanu pieņem starptautiska žūrija. Prestižo apbalvojumu Latvijā ir ieguvušas 17 pludmales un 3 jahtu piestātnes. Jānis Dukšinskis savā uzrunā norādīja, ka dažādi atpūtas pakalpojumi un izklaides ir pieejamas arī citās atpūtas vietās, tāpēc nākotnē Zilais karogs tiks pacelts arī citur.

Šajā dienā atklāja arī piedzīvojumu parku „Tarzāns”. Atklāšanas ceremoniju papildināja ielu vingrotāju demonstrējumi un aizraujošās zumbas dejas.

Līdzīgs parks darbojas Siguldā, Liepājā un Jūrmalā. Tagad arī daugavpilieši varēs izmēģināt savus spēkus sešās dažādu līmeņu trasēs: visvieglākā ir paredzēta bērniem, bet visdrosmīgākie no pieaugušajiem varēs pārbaudīt sevi, pārvarot šķēršļu trasi 15 metru augstumā. Visu parka apmeklētāju drošību nodrošinās mūsdienīga Šveicē ražota alpīnisma ekipējuma drošības sistēma.

Daugavpilī papildus citām ievērojamām tūrisma vietām  ir parādījies vēl viens interesants objekts. Jau tuvākajās dienās uzsāks darbu arī citi objekti atpūtas zonā.

Piedzīvojumu parks “Tarzāns” būs atvērts apmeklētājiem no maija līdz oktobrim.

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!