Josifa Reuta kandidatūra izvirzīta balvai “Mūža ieguldījums būvindustrijā” (VIDEO) Pilsētas ziņas

147

Staigājot pa Daugavpili, Josifs Reuts var ne tikai novērtēt gandrīz katras ielas ceļa seguma stāvokli, bet arī pateikt, kas slēpjas zem asfalta slāņa vai trotuāra flīzēm. Viņš to spēj tāpēc, ka visu savu darba mūžu ir nodarbojies ar inženierkomunikāciju ierīkošanu un citiem būvniecības darbiem. Gandrīz pusgadsimta laikā viņa vadītais uzņēmums “Daugavpils būvmehanizācija” ir veicis darbus aptuveni 80 nozīmīgos objektos. Tajā skaitā Rīgas ielas un Vienības laukuma rekonstrukcija Daugavpilī. Tas nebija viegls uzdevums, pilsētas centra pārveidošanu bija nepieciešams veikt pēc iespējas īsākā termiņā, jo pārraktās ielas pilsētniekiem sagādāja lielas neērtības.

Tagad Rīgas gājēju iela un Vienības laukums ir viens no pilsētas nozīmīgākajiem tūrisma objektiem. Būvnieki lepojas ar to, ka pirms divpadsmit gadiem ieklātais bruģis joprojām uzticami kalpo.

Viens no vērienīgākajiem Daugavpilī realizētajiem Eiropas projektiem autoceļa A 13 rekonstrukcija. Tranzītiela šķērso visu pilsētu, pa to notiek galvenā satiksmes plūsmas.

Ievērojamāko pēdējo gadu objektu vidū ir laukums pie Daugavpils Universitātes, katoļu baznīcas celtniecība Jaunās Forštadtes mikrorajonā un daudzi citi.

Viņa vadītais uzņēmums „Daugavpils būvmehanizācija” uzvar konkursos un strādā ne tikai Daugavpilī, bet arī Rēzeknē, Jēkabpilī, Preiļos un citās Latvijas pilsētās.

Josifs Reuts 1978. gadā pabeidza Rīgas Politehnisko institūtu specialitātē „Autoceļi – satiksmes ceļu inženieris”. Pēc augstskolas absolvēšanas darba gaitas uzsāka kā meistars, pateicoties savai neatlaidībai, dzīvesgudrībai un profesionālajā prasmēm kļuva par uzņēmuma  vadītāju un vissarežģītākajās situācijās spēja vadīt kolektīvu, kurā strādāja no 590 līdz 610 strādnieki un 69 inženiertehniski darbinieki.

Valsts ieņēmumu dienests 1999., 2001., 2007. gadā SIA “Daugavpils būvmehanizācija” atzina par lielāko nodokļu maksātāju valstī. Uzņēmums ir saņēmis pateicības no nozares arodbiedrības par veiksmīgu sadarbību un sociālo garantiju stiprināšanu. Starp uzņēmuma labajiem darbiem  jāpiemin atbalst jauniešu svētceļnieku grupai ceļā Daugavpils  - Aglona

Jauni laiki – jauni izaicinājumi. Būvniecības nozare ir pirmā, kas izjūt ekonomiskas problēmas, un arī ir pirmā, kas sajūt pārmaiņas uz labu. Pārmaiņas nenotiek pašas no sevis. Tās vienmēr ir ilga un smaga darba rezultāts.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!