Daugavpilī tiek ierīkotas un labiekārtotas atpūtas vietas pilsētniekiem (VIDEO) Pilsētas ziņas

202

Šogad pilsētas pašvaldība turpina īstenot programmu ar mērķi modernizēt esošās atpūtas vietas un izveidot jaunas atpūtas un aktīvās atpūtas zonas gan  bērniem, gan pieaugušajiem. Neaizmirstamā svētku atmosfērā jūnija sākumā notika bērnu pilsētiņas atklāšana Centrālajā parkā un veloparka atklāšana Esplanādē. Bet ar to viss nebeidzās. Pēc Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldes pasūtījuma vēl tika veikti darbi vairāk nekā 10 objektos. Dažos darbi jau ir pabeigti, pārējos tie ir noslēguma stadijā.

Konkursā uzvarējusī Daugavpils firma „Enlife” pludmalē „Stropu vilnis” ir uzsākusi daudzfunkcionālā rotaļu kompleksa uzstādīšanu, kas stilistiski atgādina kuģīti. Tāpat kā uz īsta kuģa šeit būs visdažādākās kāpnītes, troses, dažādu līmeņu platformas un, protams, masts. Pašlaik tiek veikti zemes darbi, lai sagatavotu laukumu betonēšanai pirms konstrukcijas montāžas. Ģenerāluzņēmējs sola pabeigt darbus līdz tuvākajām brīvdienām.

Savukārt Slavas skvērā uzstādītos jaunos sporta un rotaļu elementu pilsētnieki jau šodien aktīvi izmanto.

Pašvaldības plānos vēl ir ierīkot bērnu rotaļu laukumus Akmeņu dārzā, Ķieģeļu ielā 19 (Nīderkūni) un Daugavpils cietoksnī, Aleksandra ielā 4.

Šogad ir plānots arī īstenot teritorijas labiekārtošanas projektu pie Porohovkas ezera Ķīmiķu mikrorajonā.

Par konkursa uzvarētājiem  iepirkumu komisija atzina: teritorijas labiekārtošanas darbu veikšanai Daugavpils firmu „CKD D”, kura piedāvāja viszemāko cenu,

ielu apgaismojuma ierīkošanai – arī vietējo kompāniju „Energoceltnieks”, bet gaismekļus piegādās – Rīgas kompāniju „EK Sistēmas”. Līgumi par darbu izpildi tiks parakstīti nākamnedēļ, pēc tam uzņēmēji varēs uzsākt pasūtījuma izpildi.

Bet Esplanādes parkā nereglamentētā iepirkuma uzvarētāja Jūrmalas firma „JLD” līdz 22. augustam uzstādīs 19 soliņus: 15 ar atzveltnēm pa parka perimetru un 4 bez atzveltnēm bērnu rotaļu laukumā. Šeit ir paredzēts arī uzstādīt papildus atkritumu urnas un video novērošanas kameras. Parka labiekārtošanas darbi turpināsies arī nākamajā gadā.


Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!