Nedēļas nogale Daugavpilī Pilsētas ziņas

87

Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko mākslas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Zinātkāres centrs “Zili brīnumi” aicina uz aizraujošām aktivitātēm. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu. 

10. un 11. jūnijā Daugavpilī norisināsies Starptautiskais teātra festivāls „Telpa – Daugavpils”, kas kopš 2013. gada ir nozīmīga Daugavpils teātra tradīcija. Festivāls „Telpa - Daugavpils” kalpo par unikālu iespēju jauniem teātra māksliniekiem izpausties brīvā un radošā atmosfērā, iepūšot eksperimentāla teātra elpu pilsētas telpā.

Jāatzīmē, ka pateicoties šim festivālam Daugavpils teātrim ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar režisorēm Lucinu Sosnovsku un Paulu Pļavnieci. Pēc dalības festivālā abas mākslinieces teātrī iestudējušas tādas izrādes kā „Pie mums viss kārtībā”, „Hamlets”, „Svešie svētki”, „Šinelis un Šinelis”. Šogad festivāla ietvaros 10 jaunie mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Norvēģijas un Spānijas veidos 5 performances, kurās piedalīsies Daugavpils teātra aktieri un DDMV „Saules skola” programmas „Teātra māksla” audzēkņi.

10. jūnijā Daugavpils cietoksnī varēs apskatīt četras performances. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem performances notiks dažādās Daugavpils cietokšņa lokācijas vietās. Aicinām no plkst. 18.30 skatītājus pulcēties pie Marka Rotko Mākslas centra ieejas, pasākuma sākums plkst. 19.00. Pasākums ilgs 2 stundas. Ieeja – 0,99 EUR.

            Piektā performance notiks 11. jūnijā plkst. 11.00 un plkst. 11.30 Vienības laukumā. Performanci veidos māksliniece no Spānijas, un tā notiks kravas mašīnā. Savukārt festivāla noslēgumā varēs apskatīti izrādi „Mana pils - Daugavpils” DDMV „Saules skola” programmas „Teātra māksla” audzēkņu izpildījumā. Izrāde notiks Daugavpils teātrī plkst.13.00. Ieeja – 0,99 EUR.  

Biļetes varēs iegādāties Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu rezervācija nebūs pieejama. Plašāka informācija par festivālu sekos, jautājumu gadījumā informācija pa tālruni +371 28445647.

Festivālu organizē Daugavpils teātris, festivāla mākslinieciskais vadītājs - režisors Georgijs Surkovs.

 

Atklāto durvju diena Sergeja Jeseņina salonā

11.jūnijs, plkst. 12:00 – 16:00, Daugavpils Kultūras pils,  Sergeja Jeseņina salons (315.kab.),

Smilšu iela 92, Daugavpils

Informācija: +371 29855548

 

ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ

 

   24. aprīlī, ar vērienīgu pasākumu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs svinēja savu  trešo dzimšanas dienu.  Noslēdzot trīs darbības gadu ciklu, mākslas centrā  atklāta jaunu Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcija, kā arī svētku pasākuma laikā  atklātas sešas jaunas izstādes, kurās  skatāmi latviešu un ārvalstu mākslinieku darbi.

No 24. aprīļa mākslas centrā skatāmas sešas jaunas izstādes:

  • Barbara Gaile "Debesis",
  • Baņuta Ancāne "Portreti",
  • Olga Rēla "Balto liliju sapnis",
  • "Mārtiņš Buclers- 150",
  • 1. Starptautiskā fotogrāfijas simpozija izstāde,
  • Latgales mākslas izstāde "Untitled".

 

Vairāk par Marka Rotko mākslas centra jaunās sezonas izstādēm uzzini centra mājaslapā – http://www.rothkocenter.com/rmc/ekspozicijas.

Šmakovkas muzejs Vienības nama telpās

 

3. jūnijā Daugavpilī  Šmakovkas muzejā pārgrieza sarkano lentīti, tā pilsētā sāka darbu vēl viens unikāls tūrisma objekts.

 Projekta iniciators ir Latgales attīstības aģentūra un realizēts pateicoties pārrobežu programmai un ES atbalstam. Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika skaidro, ka muzeja mērķis ir popularizēt Latgales kulināro mantojumu, tā ir reģiona vēsture, bet šmakovka ir unikāls produkts, kam nav vienas receptes.

Tagad Vienības namā ir vēl viena ļoti interesanta vieta ko apmeklēt. Te stāstīts par vēsturi un tradīcijām, kā arī par to, ka alkoholam jāzina mērs..

 Pirmdienas un otrdienas muzejā ir brīvdienas. Muzejs strādā no 11.00- 19.00, svētdienās no 11.00-17.00. Ieejas maksa 3,50 eiro, skolēniem no 18 gadiem, pensionāriem, invalīdiem, studentiem, maznodrošinātajiem- 2,50 eiro. Muzejā ir iespēja šmakovku arī nogaršot.

 

Zinātkāres centrs "Zinoo Daugavpils"

 Centrs darbojas kinoteātra „Renesanse” telpās. 12.00-18.00

Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus. Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" piedāvā uz zinātnes principiem balstītu interaktīvu ekspozīciju un iespējas pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. Centra apmeklējums būs interesants gan lieliem, gan maziem, bet īpaši tiek gaidīti bērnudārzu vecāko grupu un 1.-7. klašu audzēkņi.  Centrā tiks organizētas arī aizraujošas un izglītojošas nodarbības, demonstrējumi, bērnu nometnes. Būs iespēja organizēt bērnu jubilejas un citus pasākumus.

 

Šādi bērnu zinātnes centri darbojas gandrīz katrā valstī, un tiem ir nozīmīga loma ne vien šī brīža kontekstā, bet arī ilgtermiņā, domājot par sabiedrības un valsts nākotni, iedvesmojot nākamos zinātniekus un inženierus, kas spēs radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Biedrībai "V.I.U.C." ir daudzu gadu pieredze šādu centru izveidē un uzturēšanā. "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir ceturtais  izveidotais bērnu zinātnes centrs Latvijā. Šāds zinātnes centru tīkls ļauj apkopot spēkus, efektīvāk izmantot resursus un iesaistīties vērienīgāku projektu realizēšanā.

 

Biļetes jāiegādājas no 4 gadu vecuma.

 

Pakalpojumu cenas skatiet mājas lapā www.zilibrinumi.lv Daugavpils sadaļā.

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils aicina bērnus uz izzinošām un radošām darbnīcām:

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils

Vienības iela 30, Daugavpils

Darba laiks: 12:00 - 18:00, bez brīvdienām

Sekojiet līdzi aktualitātēm http://facebook.com/ZiliBrinumiDaugavpils 

 

LATGALES CENTRĀLĀ BIBLIOTĒKĀ:

Senlietu izstāde “Tā kādreiz dzīvojām”

 

Česlava Jasjko krustdūriena gleznu izstāde

Līdz 30.jūnijam, Latgales Centrālā bibliotēka, Rīgas iela 22a, Daugavpils

Informācija: www.lcb.lv

 

Laikraksta “Latgales Laiks” korespondentu  Sergeja Kuzņecova, Jeļenas Ivancovas un Ineses Minovas fotogrāfiju izstāde “Latgales un Daugavpils laiks”

Līdz 4.jūlijam, Latgales Centrālā bibliotēka, Rīgas iela 22a, Daugavpils

Informācija: www.lcb.lv

 

 

 

 Cienījamie bibliotēkas lietotāji!  ASV Informācijas centrs  strādā pēc šāda darba grafika:

Pirmdiena, Svētdiena          slēgts
Otrdiena        11.00-17.30
Trešdiena      11.00-17.30
Ceturtdiena   11.00-17.30
Piektdiena     11.00-17.30
Sestdiena      10.00-17.00

Literatūras izstāde “Fantasy Worlds”

 

ASV informācijas centrs Latgales Centrālajā bibliotēkā, Rīgas iela 22a, Daugavpils

Informācija: www.lcb.lv

 

 DAUGAVPILS NOVADPĒTNIECĪBAS UN MĀKSLAS MUZEJĀ:

Mākslinieka Vladimira Ivanova 65.dzimšanas dienai veltīta izstāde "Mākslinieka pēdās…”.

V. Ivanova (23.06.1951. - 25.08.2002) radošais mantojums ir bagāts un daudzveidīgs. Mākslinieks V. Ivanovs, būdams Latvijas Mākslinieku Savienības biedrs un dzīvodams, strādādams Daugavpilī, ir radījis unikālus, augstvērtīgus un kvalitatīvus mākslas darbus.

Izstāde „Mākslinieka pēdās…” ir lieliska iespēja popularizēt mūsu novada mākslinieka vārdu sabiedrībā.

2015. gadā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedalījās Valsts Kultūrkapitāla fonda izsludinātā projektu konkursā „Muzeja nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkumu programma”. Pateicoties VKKF daļēji piešķirtam finansējumam, muzeja krājuma papildināšanai tika iegādāti četri V. Ivanova mākslas darbi - skulptūras. Mākslinieka ģimene pateicībā par projekta atbalstu un iepirkumu nolēma veltīt Daugavpils pilsētas 740. gadadienā varenu, dāsnu dāvinājumu muzejam un pilsētai – 60 mākslas darbus: zīmējumus, plaketes, medaļas, mazo formu tēlniecības darbus, granīta un koka skulptūras. 2016. gadā projekta turpinājumā Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalstīja mākslinieka V. Ivanova izstādes „Mākslinieka pēdās...” izveidi.

Izstāde veidota piemiņā par izcilo mākslinieku, kuram bija neilgs mūžs, bet kurš atstāja savas neatkārtojamas pēdas mākslā. Izstāde savdabīgi un daudzpusīgi atklās meistara talantus. Visi mākslas darbi piepildīs telpas ar jēgu, talantu un pilnību, savdabīgu apkārtējās pasaules redzējumu, kas atklās šī mākslinieka darbu unikalitāti.

 

Slavenās mākslinieces Maijas Tabakas glezniecības izstāde.

Maija Tabaka (1939) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju ar diplomdarbu "Jauno mākslinieku grupas portrets”. Viņas tēlu teātris ir košs, ekspresīvs, stāstošs, tā drāmas nereti ir sirreālas. Vienlaikus daļa no viņas mākslas ir autobiogrāfiska, taču galvenokārt māksliniece ir palikusi uzticīga pazīstamu cilvēku psiholoģiskam portretējumam un pārdomātam, romantiskam, izvērstam stāstam. M. Tabakas darbos atspoguļotas neparastas sievietes, čigāni, pasaku tēli, ievērojamas un interesantas latviešu un pasaules personības, kā arī citi iztēloti tēli.

Māksliniece ir viena no spožākajām latviešu gleznotājām šodien – tāpat kā septiņdesmitajos gados, kad lielajās izstādēs pie Tabakas gleznām drūzmējās skatītāji.

M. Tabaka ir ilustrējusi arī bērnu grāmatas (V. Plūdoņa „Mazā Anduļa pirmās bērnības atmiņas”, 1980; Ļ. Tolstoja „Trīs lāči”, 1982; „Latviešu tautas brīnumpasakas”, 1988; K. Skalbes „Ziemassvētki mežā”, 1988) un Publicējusi atmiņas un domas par mākslu laikrakstos un žurnālos.

Tabaka tiek uzskatīta par vienu no Latvijas ievērojamākajām mūsdienu gleznotājām. Viņas darbi ir atrodami vairākās pasaulē pazīstamās mākslas galerijās - bez lieliem latviešu māksliniekiem tradicionālās Tretjakova galerijas tie ir atrodami arī Pētera Ludviga kolekcijā, Berlīnes Nacionālajā galerijā, kā arī Nensijas un Nortona Dodžu Baltijas mākslas kolekcijā Zimmerli Mākslas muzejā Ņūbraksvikā, ASV.

  

Interesantiem ir iespēja viesoties arī MĀLA MĀKSLAS CENTRĀ, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Māra Čačkas personālizstādes “Nenoteiktie, noteiktie un pateiktie”. Līdz 3. jūlijam.

 

Ekskursijas Daugavpils skrošu rūpnīcā

 Brīvdienās plkst. 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, Varšavas iela 28, Daugavpils

Informācija: www.dsr.lv

  

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales Zoodārzs

Vienības iela 27, Daugavpils

Informācija: www. http://latgaleszoo.biology.lv/

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00. Brīvdiena pirmdiena un otrdiena.

 

Kinoteātris “Silver Screen”,  Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija par kino seansu laikiem un valodām: www.silverscreen.lv

 

Informācija: https://www.facebook.com/queenclublatvia/

Izklaide

SLIDOŠANA LEDUS HALLĒ

Cienījamie Ledus halles apmeklētāji!
2016. gada maijā un jūnijā Daugavpils Ledus hallē ritēs profilaktiskie remontdarbi. Ledus nebūs pieejams.
Par jaunās sezonas atklāšanu informēsim Jūs savlaicīgi.
Daugavpils Ledus halles un SIA "Daugavpils Olimpiskais centrs" administrācija.

Vairāk : http://www.sportaparvalde.lv/sporta-parvalde/masu-slidosana/cenas

 

Stropu aktīvās atpūtas un sporta trase

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Boulings “Orange Bowling”

Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija: +371 65427102, http://www.visitdaugavpils.lv/lv/turisms/orange-bowling

 

OLIMPISKĀ CENTRA BASEINU KOMPLEKSS

 

Darba laiks ikdienā:

Darba dienās 08.00-23.00
Brīvdienās 09.00-22.00

OLIMPISKĀ CENTRA TRENAŽIERU ZĀLE

Darba laiks:

Darba dienās no 9:00 līdz 22:00

Sestdienās 10:00 līdz 20:00

Svētdienās 10.00 līdz 15.00

www.daugavpilsoc.lv

 

SPA viesnīca “Olimpija”

Speleokamera (sāls istaba), infrasarkano staru kabīne, turku pirts, somu pirts

Valkas iela 2u,  Daugavpils

Informācija: http://www.hotel-olimpija-sk.lv/

 

Viesnīca “Park hotel Latgola”***

Sauna, džakuzi un atpūtas telpa

Ģimnāzijas iela 46, Daugavpils

Informācija: www.hotellatgola.lv 

 

Atpūtas komplekss viesnīcā “Good Stay DINABURG”***

Baseins ar pretstraumi, SPA hidromasāžas baseins, turku pirts ar aromaterapiju

Informācija: www.dinaburghotel.lv

IZKLAIDE

 Dzīvā mūzika kopā ar grupu "LARDO" restorānā “Plaza”

11. j, plkst. 21:00, Ģimnāzijas iela 46 (viesnīcas “Park Hotel Latgola”*** 10.stāvs), Daugavpils

Informācija: +371 65404912, https://www.facebook.com/hotellatgola.lv/

 

 

Klasiskās ģitāras vakars

 11.jūnijs, plkst.18:00, restorāns “ART HUB”, Rīgas iela 54a, Daugavpils

Informācija: +371 25454540

 

Stāvizrāde Rūdolfs Kugrēns // Fiasko

 11.jūnijs,  plkst. 22:00, klubs “Artilērijas pagrabi”, Rīgas iela 22, Daugavpils

Informācija: www.facebook.com/ArtilerijasPagrabi

 

Queen Club Selection

 10.jūnijs, plkst. 23:00,  11.jūnijs, plkst. 22:00, Queen Club Latvia, Viestura iela 53, Daugavpils

Informācija: https://www.facebook.com/queenclublatvia/

 

SPORTA PASĀKUMI:

Latgales jaunatnes čempionāts 6x6 U-7

10.jūnijs, plkst. 10:00,  Stadions "Esplanāde", Stadiona iela 1, Daugavpils

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Latvijas IV olimpiādes atlases spēles basketbolā (sievietes)

10.jūnijs, plkst. 19:30,   Kultūras un sporta pils, Smilšu iela 92, Daugavpils

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Daugavpils orientēšanās čempionāts vidējā distancē

 11.jūnijs, plkst. 12:00,  Poguļankas mežs, pie autodroma, Daugavpils

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Taku orientēšanās Latvijas 2016.gada čempionāts paralimpiskajā un atklātajā grupā

 11.jūnijs, plkst. 12:00,  Poguļankas mežs, pie autodroma, Daugavpils

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Latvijas IV olimpiādes atlases spēles basketbolā (vīrieši)

11.jūnijs, plkst. 14:00,   Kultūras un sporta pils, Smilšu iela 92, Daugavpils

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Daugavpils orientēšanās čempionāts vidējā distancē

 12.jūnijs, plkst. 12:00, Melnajā gravā pie kūdras purva, Krāslavas šoseja tūlīt aiz dzelzceļa pārbrauktuves, Daugavpils

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Taku orientēšanās. Latvijas 2016.gada čempionāts paralimpiskajā un atklātajā grupā

 12.jūnijs, plkst. 12:00, Melnajā gravā pie kūdras purva, Krāslavas šoseja tūlīt aiz dzelzceļa pārbrauktuves, Daugavpils

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Informācija: www.sportaparvalde.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!