Ieviestas izmaiņas Daugavpils Domes saistošajos noteikumos (VIDEO) Pilsētas ziņas

63

Pilsētas domes sēdē tika pieņemtas izmaiņas saistošajos noteikumos, jo daži no tiem bija  novecojuši. Pēc garām diskusijām deputāti pieņēma vairākus lēmumus, kas turpmāk skars daudzus pilsētniekus.

Droši vien katrs pilsētā ir ievērojis šādu ainu: nopļauts zāliens, iestādītas puķes un pēkšņi tam blakus – ar nezālēm aizaudzis un piegružots zemes gabals. Parasti  sāk vainot Domi, nenojaušot, ka tas ir privāts zemes īpašums, kurā pašvaldībai nav tiesību neko uzsākt. Tomēr pašvaldība atbild par kārtību savā teritorijā. Tāpēc jaunie noteikumi nosaka, ka, ja zemes gabala sanitārais stāvoklis neatbilst normām, tad īpašniekiem nāksies to sakārtot un maksāt soda naudu. Tas attiecas arī uz to būvju īpašniekiem, kuru īpašumi izskatās tā, it kā tūlīt sabruks. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem īpašniekam ir jānodrošina būves uzturēšana atbilstošā kārtībā, pretējā gadījumā to liks sakārtot piespiedu kārtā un tiks pielietotas soda sankcijas.

Strīdus izraisīja noteikumi, kas skar atkritumu konteinerus, kuri atrodas ielu sarkanajās līnijās. Ielu sarkanā līnija parasti atrodas starp trotuāru un braucamo daļu. Savulaik pašvaldība atļāva noteiktās vietās izvietot atkritumu savākšanas konteinerus. Maksa par šo pakalpojumu tiek iekasēta pēc izvesto atkritumu daudzuma. Daži noslēdza līgumus, saskaņā ar kuriem konteineri, kas atrodas pie daudzdzīvokļu mājām, veikaliem un firmām, tiek izvesti tikai vienu reizi divās nedēļās. Protams, ap šiem konteineriem veidojās pastāvīgas izgāztuves. Jaunie noteikumi paredz, ka konteineri, kuri atrodas ielu sarkanajās līnijās, ir jāizved katru dienu. Ir cits variants – novietot konteineru savā pagalmā un noslēgt sev izdevīgāku līgumu un pasūtīt mazāka izmēra konteineru.

Jaunie noteikumi reglamentē arī citus jautājumus. Piemēram, no 23:00 līdz 7:00 nedrīkst rīkot uguņošanu, pat ja jums ir nelieli privāti svētki.  Atkritumu apsaimniekošanas  noteikumi stāsies spēkā pēc tam, kad tiks apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un publicēti „Latvijas Vēstnesī”, pārējie grozījumi stāsies spēkā ar šī gada 1. maiju. Pēc tam pašvaldība sniegs sīkāku informāciju pilsētniekiem par jaunajiem noteikumiem.

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!