E-prasmju nedēļas pasākumi Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldē Pilsētas ziņas

86

E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2016 un  Get Online week 2016 ietvaros. E-prasmju nedēļas aktivitātēs Latvijā iesaistījušies vairāk nekā 150 partneri: IKT nozares uzņēmumi, ministrijas, pašvaldības, skolas, bibliotēkas un nevalstiskās organizācijas. Kopā plānoti vairāk nekā 600 pasākumi 98 novados un pilsētās visā Latvijā.

Latvijā E-prasmju nedēļa notiek jau septīto reizi. Šogad tā norisinājās no 7.marta līdz 12.martam, un to koordinē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Nedēļas mērķis ir veicināt visas sabiedrības diskusiju par digitālo prasmju nozīmi, iepazīstināt ar jaunākajām digitālo prasmju apmācības programmām un rīkiem, kā arī e-pakalpojumiem.

Tieši e-pakalpojumu izmantošanai tika veltīti E-prasmju nedēļas pasākumi Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldē. 11.marta notika 3 grupas nodarbības vairāk nekā 50 SLP darbiniekiem, kuri veic klientu pieņemšanu. Pēdējo mēnešu laikā visi Sociālo lietu pārvaldes publiskie pakalpojumi tika elektronizēti, un tagad Daugavpils iedzīvotājiem ir pilnvērtīgā iespēja pieteikties visiem sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu veidiem no SLP mājaslapas www.soclp.lv , izmantojot e-pakalpojumu E-iesniegums iestādei, kuru piedāvā Vienotais valsts un pašvaldību pakalpojumu portāls www.latvija.lv . Tika izstrādāta detalizētā rokasgrāmata klientiem  šī pakalpojuma lietošanai. Nodarbību rezultātā visi apmācības dalībnieki ieguva iemaņas paskaidrot klientiem, kā nestāvot rindās, ietaupīt savu vai savu tuvinieku laiku un elektroniski pieteikties Daugavpils pašvaldības  sociālajai palīdzībai un sociālajiem pakalpojumiem.

Bez tām, sociālā darba speciālistiem tika sniegta informācija par jauninājumiem iekšējā e-dokumentu apritē un SLP informācijas elektronisko resursu pilnveidošanā.

E-prasmju popularizēžana notiek Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde arī ārpus E-prasmju nedēļas pasākumiem. Katru ceturtdienu plkst. 9.00, 10.00 un 11.00 Vienības ielā 8, 16. kabinetā notiek apmācības Sociālo lietu pārvaldes klientiem " SLP mājas lapas www.soclp.lv iespējas . Kā lietot elektroniskos pakalpojumus, lai noformētu pabalstus"

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!