Četri jaunieši no Daugavpils pievienojas konkursa „Latvijas Maksimālisti” finālistu pulkam Pilsētas ziņas

133

Stipendiju konkursa Latvijas Maksimālisti” žūrijas pārstāvji noteikuši 12 konkursa finālistus februārī, to vidū arī četri jaunieši no Daugavpils: Anastasija Ivanova (kategorija Humanitārās zinātnes), Katarīna Grāvele (kategorija Māksla), Dārta Stašāne (kategorija Mūzika), Daniela Giļmanova (Speckategorija). Mēneša labākos visās konkursa kategorijās ir iespējams apskatīt Latvijas Maksimālisti” mājaslapas sadaļā „Mēneša labākie”. Pieteikšanās stipendiju konkursam norisinās vēl nedēļu – līdz 15.martam.

„Šobrīd es rakstu grāmatas. Pirmās divas grāmatas uzrakstīju jau četrpadsmit gadu vecumā. Iegūtā stipendija būtu liela palīdzība manu grāmatu izdošanā,” tā sapņo un cer Anastasija Ivanova no Daugavpils Centra vidusskolas, kas kvalificējusies finālam „Humanitāro zinātņu” kategorijā.

 

Savukārt 16 gadus jaunā Katarīna Grāvele no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, kas iekļuvusi finālā kategorijā „Māksla” atzīst, ka „Manā dzīvē ļoti liela nozīme ir mākslai – nodarbojos ar zīmēšanu, gleznošanu, fotografēšanu. Ja iegūtu stipendiju, iegādātos kvalitatīvas krāsas un zīmēšanas piederumus, piedalītos meistarklasēs pie pazīstamiem gleznotājiem, brauktu uz mākslas izstādēm, izveidotu savu studiju.”

Bet Dārta Stašāne no Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas, kas iekļuvusi konkursa finālā kategorijā „Mūzika”, ar sajūsmu stāsta, ka viņasprāt, „pati brīnišķīgākā lieta, kas ir mūziķa dzīvē, ir uzstāšanās – tas brīdis, kad tavs ieguldītais darbs un pacietība pārtop mākslā. Man patīk sadarboties ar citiem mūziķiem, smelties iedvesmu, dalīties pieredzē un dāvāt emocijas klausītājiem. Ja es iegūšu stipendiju, es to izmantošu jaunas flautas iegādei.”

Speckategorijas fināliste, 12 gadus jaunā Daugavpils krievu liceja 5.klases skolniece Daniela Giļmanova ar entuziasmu savā pieteikuma video stāsta, ka viņas hobijs ir dejošana: „Ar dejošanu nodarbojos jau deviņus gadus kolektīvā „Avotiņš”. Es dejoju horeogrāfijas dejas. Manuprāt, dejās galvenais ir neatlaidīgs raksturs.”

Pēc žūrijas vērtējuma par februāra mēneša labākajiem atzīti arī: Jānis Gailišs no Rēzeknes (kategorija Eksaktās zinātnes), Elvis Sinijs no Rēzeknes (kategorija Eksaktās zinātnes), Megija Medne no Rēzeknes (kategorija Humanitārās zinātnes), Lauma Lāce no Rīgas (kategorija Māksla), Keita Bērziņa no Rīgas (kategorija Mūzika), Igors Miļuhins no Rīgas (kategorija Sports un veselība), Linda Puriņa no Valmieras (kategorija Sports un veselība), Alise Anna Zirnīte no Lielvārdes (Speckategorija). 

„Skatoties konkursam iesūtītos video, pārņem lieliska sajūta par to, cik spēcīgi un daudzveidīgi talanti atrodami starp Latvijas skolēniem un cik dažādas un radošas pieejas ir to atklāšanā. Viedokļu ekspertu (žūrijas) rokās ir ļoti sarežģīts uzdevums, kuram no talantiem piešķirt atbalstu. Un tomēr tā ir viena no šīs programmas vērtīgajām lietām, ka kādam no šiem talantiem ir iespējams palīdzēt,”  tā par žūrijas darbu un konkursantu iesūtītajiem video stāsta viens no konkursa žūrijas locekļiem, fizikas skolotājs Valdis Zuters.

Tieši mēneša labākie dalībnieki būs tie, kas konkursa noslēgumā tiks vērtēti atkārtoti un saņems stipendijas. Šobrīd jau ir noteikti oktobra, novembra, decembra, janvāra un februāra finālisti.

Konkursa žūrijā darbojas pieci sabiedrībā pazīstami savas nozares pārstāvji – „Ghetto Games” vadītājs Raimonds Elbakjans vērtē dalībniekus sporta un veselības kategorijā, režisors Andris Gauja – mākslas kategorijā, dziedātāja Aminata Savadogo – mūzikas kategorijā, fizikas skolotājs Valdis Zuters – eksakto zinātņu kategorijā, bet sporta žurnāliste Viktorija Kamaza – humanitāro zinātņu kategorijā.

Pieteikšanās stipendiju konkursam „Latvijas Maksimālisti” turpināsies līdz 2016. gada 15. martam. Tajā savus spēkus izmēģināt ir aicināti 5.-12. klašu skolēni, kā arī 1.-3. kursu profesionālo vidusskolu skolēni. Pēc tam žūrija izvērtēs visus pieteikumus un nākamā gada 31. maijā tiks apbalvoti uzvarētāji.

Lai piedalītos stipendiju konkursā, skolēnam mājas lapā www.maksimalisti.lv ir jāaizpilda pieteikuma anketa un jāaugšupielādē īss video, kurā redzams dalībnieka talants vai sapņu hobijs.

 

Katrā kategorijā 1. vietas ieguvējs saņems 1500 eiro lielu stipendiju, 2. vietas ieguvējs – 1000 eiro un 3. vietas ieguvējs – 500 eiro, bet vēl septiņi skolēni katrā kategorijā saņems 400 eiro lielu stipendiju. Toties trīs labākie 5.-6. klašu skolēni speckategorijā „Mans sapņu hobijs” saņems apmaksātus neformālās izglītības kursus savu prasmju un zināšanu attīstībai.

 

Tāpat arī viens skolēns no visiem konkursa dalībniekiem, kurš iegūs visvairāk balsu interneta balsojumā, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 300 eiro vērtībā.

 

Visi dalībnieki, kas būs izpildījuši konkursa nolikumā noteikto pieteikšanās kārtību, saņems „Maxima Latvija” dāvanu karti 20 eiro vērtībā.

 

Stipendiju konkurss „Latvijas Maksimālisti” ir uzņēmuma SIA „Maxima Latvija” sociālais projekts, kas tika uzsākts 2015. gada 12. oktobrī. Kopējais stipendiju fonds ir 30 000 eiro.

 

Papildu informācija:

Jānis Beseris

SIA „Maxima Latvija” Komunikācijas vadītājs

Tālr. 29666603

e-pasts: janis.beseris@maxima.lv

www.maxima.lv, www.maksimalisti.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!