Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde informē Pilsētas ziņas

195

Aizturot iespējamo laupītāju, policija spiesta pielietot ieroci

Vakar, 25.oktobrī ap plkst.14.10 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka Daugavpilī, Cietokšņa ielā autostāvvietā pie tirgus kāds nenoskaidrots vīrietis mēģināja nolaupīt automašīnu Mercedes no 1952.gadā dzimušā vīrieša.

Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu nekavējoties devās policijas norīkojums un noskaidroja, ka nezināms vīrietis piedraudēja ar pistolei līdzīgo priekšmetu automašīnas saimniekam un pieprasīja atdot automašīnas atslēgas. Cietušais atteica atdod atslēgas un, kādu brīdi aprunājoties, uzbrucējs devās prom.

Policisti uzsāka iespējamā laupītāja meklēšanu un jau pēc neilga laika aizturēja viņu netālu no notikuma vietas.  Veicot aizturēšanu, iespējamais likumpārkāpējs izdarīja šāvienu policista virzienā. Reaģējot uz aizturamās personas rīcībām un rīkojoties saskaņā ar likumu, policijas darbinieks pielietoja dienesta šaujamieroci, izdarot vienu šāvienu, pēc kā persona tika aizturēta. Pēc šāvieniem neviens necieta.

Par minētajiem notikumiem policijā tika uzsākti kriminālprocesi saskaņā ar Krimināllikuma pantiem, kuros paredzēta atbildība par laupīšanas izdarīšanu un par uzbrukumu varas pārstāvim. Šobrīd vīrietis, pret kuru uzsākti abi kriminālprocesi, ir aizturēts un nodots mediķu aprūpē. Tiek lemts jautājums par drošības līdzekļa veidu.

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Anastasija Laizāne

VP Latgales reģiona pārvaldes

Kārtības policijas biroja

Prevencijas nodaļas inspektore

t.65403261, 26060652

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!