Noslēdzies festivāls „Daugavpils ReStArt” (VIDEO) Pilsētas ziņas

66

Ar kora mūzikas koncertu ir noslēdzies festivāls „ReStArt”. Koncertzālē uzstājās jauniešu kolektīvi – Daugavpils skolu kori, kuri piedalījās XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Spriežot gan pēc pašu jauno izpildītāju, gan klausītāju noskaņojuma, šīs rudenīgās atmiņas par lielajiem vasaras svētkiem visus iepriecināja.

Festivāls „ReStArt” norisinājās no 11. septembra līdz 16. oktobrim. Viens no visvērienīgākajiem pasākumiem festivāla ietvaros bija Rīgas ielas svētki. Svētku devīze: „Ķeram mākslu radošo sajūtu straumē!”. Šajā dienā mākslas meistari tiekas ar pilsētniekiem, par skatuvi kļūst gan ielu krustojums, gan pavārte, gan arī pati iela.

Šogad festivāls „Daugavpils ReStArt” bija vērienīgāks nekā iepriekšējos gados. Kopumā festivāla programmā bija vairāk nekā 20 dažādi koncerti, izstādes un performances, kuru starpā ikviens dažādu mākslas virzienu cienītājs varēja atrast kaut ko savai sirdij tuvu. Festivāla koncertlaukumos skanēja baroka un klasiskā mūzika, džezs un mūsdienu alternatīvā mūzika. Lielākajā daļā pasākumu ieeja bija bez maksas. Piemēram, pastaigājoties pa pilsētu, ir iespēja aplūkot interesantu izstādi, kur vienā attēlā ir redzama gan mūsdienu pilsēta, gan Dvinska pirms simts gadiem. Festivāla idejas autors, Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors, domes deputāts Aivars Broks, jau šodien plāno, ar ko pārsteigt pilsētniekus nākošajā rudenī.

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!