Grantu programmas IMPULSS ietvaros piešķirts atbalsts 12 biznesa ideju īstenošanai Pilsētas ziņas

137

Šodien paziņoti Daugavpils pilsētas domes un Swedbank grantu programmas IMPULSS otrā konkursa laureāti, kuriem piešķirts finansējums biznesa ideju īstenošanai un attīstībai. Kopumā konkursā tika saņemti 28 pieteikumi biznesa ideju realizācijai Daugavpilī, no kurām atbalstītas 12, piešķirot kopējo finansējumu 55733 eiro apmērā. Programmas mērķis ir ne tikai sekmēt jaunu uzņēmumu veidošanos un attīstību Daugavpilī, bet arī radīt jaunas darba vietas un stiprināt nozares, kas pilsētai stratēģiski nozīmīgas.

 

„Apmeklējot dažādas valstis, mēs redzam fermas, nelielus uzņēmumus, darbnīcas, kas darbojas jau daudzus gadus, no paaudzes uz paaudzi tiek nodotas  tradīcijas. Pie mums šī saikne tika pārrauta. Bet, iespējams, tieši šobrīd ar pašvaldības un bankas atbalstu kāds arī sāks savu biznesu, atbalstīs savu ģimeni, bet tas nozīmē, ka atbalstīs arī pilsētu un valsti, ” saka Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Esam gandarīti, ka Swedbank var palīdzēt jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem biznesa ideju īstenošanā Daugavpilī. Mūsu mērķis ir sniegt ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī dalīties pieredzē un sniegt vērtīgus padomus jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem. Panākumus gūst tikai tas, kurš nepadodas un meklē piemērotus apstākļus veiksmei, un gadījumā, ja neatrod - sāk veidot tos pats. Tāpēc aicinu ikvienu, gan tos, kuri šodien saņēma grantu, gan pārējos, ar cītīgu darbu un mērķtiecību veidot pašiem savu ceļu pretī panākumiem,” saka Edmunds Užens, Swedbank Finanšu centra “Daugavpils” vadītājs.

 

Grantu programmas IMPULSS ietvaros atbalstītās idejas:

  • Funny & Happy Bērnu piepūšamo atrakciju pakalpojumu sniegšana (Jans Šumanas)
  • Pasākumi dzelzs, nerūsējošā tērauda un alumīnija apstrādes un konstrukciju ražošanai  (Jurijs Laitāns)
  • Reklāmas uzņēmuma “Lapsa media” darbības organizēšana Daugavpilī (Žans Zinkevičs)
  • Tulkojumu biroja mājaslapas izstrāde (SIA MKM tulkojumi)
  • Projekts “Stils un skaistums” (Ludmila Morgunova)
  • “Bumbumba – sports un izklaide vienā bumbā” (Andrejs Zaičenko)
  • Ēdienu piegādes platformas izveide www.urbanfoods.lv (SIA Urbanfoods)  
  • On-line apmācības skola EXTERN (Natalija Japerte)
  • Pašapkalpošanas veļas mazgātavas atvēršana Daugavpilī (Edgars Kucins)
  • Interaktīvais svešvalodu apmācības projekts bērniem un pieaugušajiem ar gadžetiem, kura pamatā ir spilgti tēli, spēles un unikāla metode (Jūlija Bjalkovska)
  • Galerija uz riteņiem ART BUS (Oļegs Marinoha)
  • Medicīnas telemetriskais pielikums Stress Master iOS platformai (Iveta Ruža)

 

Par grantu programmu Impulss

 Kopējais pieejamais finansējuma apjoms šajā kārtā bija 57 000 eiro, no kuriem 80% sedz pilsētas dome, bet 20% - Swedbank. Grantu programmai IMPULSS var pieteikties fiziskas personas, kas plāno veikt komercdarbību Daugavpils teritorijā un šeit deklarējušas arī savu dzīvesvietu. Tāpat pieteikumus var iesniegt uzņēmēji, kuri līguma slēgšanas dienā reģistrēti LR Uzņēmumu reģistrā ne ilgāk kā divus gadus, kuri apņemas uzņēmējdarbību veikt Daugavpilī un kuru juridiskā adrese reģistrēta šajā pilsētā (vai arī - kuri granta piešķiršanas gadījumā apņemas to darīt).

 

Iegūto grantu jaunie uzņēmēji var izmantot tādu izdevumu segšanai kā tehnikas vai iekārtu iegādei, kas tieši saistīta ar ražošanu vai pakalpojumu sniegšanas procesu, interneta mājas lapas izveidei, dažādu specifisku licenču iegādei, specifisku datorprogrammu iegādei vai izstrādei, darbinieku apmācībai, preču zīmes reģistrācijai, patentu reģistrācijai, kā arī ražošanas prototipu izstrādei.

 

Plašāka informācija par grantu programmu pieejama: www.daugavpils.lv.

 

Papildu informācijai:

Līga Korsaka

Daugavpils pilsētas domes preses sekretāre

Tālr. 65404374

E-pasts: Liga.Korsaka@daugavpils.lv  

 

Vineta Savicka,

Swedbank Ārējās komunikācijas vadītāja

Tālr.: 67444561
E-pasts: vineta.savicka@swedbank.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!