Tiek izstrādātas atpūtas zonu un ceļu infrastruktūras iekārtošanas programmas (VIDEO) Pilsētas ziņas

80

Tikšanās laikā pie Daugavpils domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša pašvaldības vadošie speciālisti apsprieda divas pilsētas labiekārtošanai svarīgas tēmas. Viena no tām bija promenādes un stāvlaukuma iekārtošanas mikrorajonā Jaunie Stropi koncepcijas izstrāde. Runa ir par atpūtas un pastaigu zonas iekārtošanu Lielā Stropu ezera krastā. Tā būtu apmēram 3 kilometrus gara – no Daugavpils reģionālās slimnīcas līdz pludmalei “Stropu vilnis”. Koncepcijas autori nosacīti iedalīja teritoriju četrās pamatzonās. Pilsētas centrālajā pludmalē viņi piedāvā iekārtot aktīvās atpūtas zonas ar pontoniem, sporta laukumiem, šķēršļu joslu bērniem un pusaudžiem, tirgus paviljoniem un stāvlaukumu. Aiz glābšanas stacijas projekta autori ir iecerējuši veidot pastaigu taku, kas aizvīsies mežā, dodot iespēju atpūsties klusumā pie dabas. Ir paredzēta vieta arī dažādu kultūras un izklaides pasākumu rīkošanai - skatu platforma ar galeriju “Zaļais vilnis”, koncertlaukums un kafejnīca. Pārējo posmu līdz pludmalei “Stropu vilnis” aizņems radošā zona. Visas zonas savienos ceļš, kuru veidos ņemot vērā jau esošo cilvēku iestaigāto taku. Speciālisti izteica daudz interesantu piedāvājumu, kas varētu iepatikties pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Darbs pie koncepcijas vēl turpināsies.

Pēc pilsētas mēra rīkojuma Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti izstrādāja un piedāvāja izskatīšanai ceļu un ietvju būvniecības un remonta programmu 2016.-2018.gadiem. Pēdējā laikā pašvaldība ir paveikusi daudz, atjaunojot un modernizējot transporta infrastruktūru, tomēr tās apkalpošana un attīstība prasa rūpīgu plānošanu.

Ietves un ceļi programmā tika iekļauti, izvērtējot to nodilumu un satiksmes intensitāti. Katru gadu plāno būvēt vai remontēt desmitiem objektu dažādos pilsētas mikrorajonos. Atsevišķi tiek plānota ietvju bruģēšana. Programmas objektus pastāvīgi izvērtēs ar mērķi sarakstu koriģēt, ņemot vērā avārijas situācijas un pilsētas iedzīvotāju vēlmes. Objektu saraksti tiks publicēti Domes mājaslapā, lai katrs interesents varētu uzzināt, kad un kur tiks veikti remont vai būvdarbi.


Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!