Pilsētas domē norisinājās Enerģijas diena (VIDEO) Pilsētas ziņas

66

Daugavpilī pilnībā renovētas ir piecas daudzdzīvokļu mājas. Citās Latvijas pilsētās – desmit reizes vairāk. Enerģijas dienā, kas norisinājās pilsētas domē, speciālisti no dažādām Latvijas firmām pastāstīja pilsētniekiem par tiem māju siltināšanas projektiem, kas jau ir noslēgušies. Turklāt tika minēti gan veiksmīgi piemēri, gan arī pieļautās kļūdas, kad siltināšanas darbi nenodrošināja nepieciešamo efektu.

Zālē sapulcējās galvenokārt māju vecākie, kuriem māju siltināšanas jautājumi ir diezgan aktuāli. Vai jūs pievērsāt uzmanību apkures rēķiniem par oktobri? Tajos tika norādīts siltuma patēriņš jūsu mājā iepriekšējās apkures sezonas laikā, tai skaitā vidējais patēriņš. Apskatot šos skaitļus, jūs sapratīsiet, vai ir nepieciešams siltināt māju. Piemēram, rēķinā ir norādīts, ka vidējais siltuma patēriņš ir 104,5 kilovati uz kvadrātmetru. Pilnīgas renovācijas gadījumā labākais rezultāts ir aptuveni 70 kilovati uz kvadrātmetru. Tātad šajā gadījumā ir iespējams ieekonomēt ne vairāk kā vienu trešdaļu. Bet, ja patēriņš ir vairāk nekā 150 kilovati uz kvadrātmetru, tad izdevumus var samazināt uz pusi.

Jebkurā gadījumā lēmums ir jāpieņem iedzīvotājiem. Bet vienoties par to, kādus darbus ir jāveic – to izdarīt ir vissarežģītāk.

Šogad būs iespēja māju siltināšanai izmantot Eiropas naudu. Pilsētas dome ir pieņēmusi lēmumu arī piešķirt līdzekļus šiem darbiem. Mājas iedzīvotājiem būs jāapmaksā 40% no mājas atjaunošanas izmaksām. Pilsētnieki nedrīkst palaist garām šādu izdevību.

 

 

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!