Sadraudzības pilsētu delegācijas apsveica Daugavpili jubilejā (VIDEO) Pilsētas ziņas

80

Kad mums ir dzimšanas diena, noteikti aicinām ciemos radus un draugus. Bet uz pilsētas jubileju ieradās Daugavpils sadraudzības pilsētu delegācijas.

Ar katru no sadraudzības pilsētām ir izveidojusies  īpaša sadarbība. Piemēram, ar Narofominsku Krievijā draudzējamies jau 40 gadus. Narofominskā ir Latvijas un Rīgas ielas. Pavisam nesen Daugavpils delegācija nolika ziedus pie memoriāla kritušajiem 201. Latviešu divīzijas karavīriem. Viņi 66 dienas cīnījās un nelaida fašistus uz Maskavu.

Arī Daugavpilī viesi no Krievijas kopā ar Domes vadību pieminēja kritušos cīņās par Daugavpili.

Tikšanās laikā Daugavpils Domē Ramlas (Izraēla) pašvaldības deputāts negaidīti apskāva Daugavpils Domes priekšsēdētāju, tādejādi izpildot Ramlas mēra lūgumu. Izrādās, Daugavpils ir vienīgā no pilsētām, kas sūtīja savu delegāciju uz pilsētas svētkiem laikā, kad sākās apšaude no Palestīnas puses. Izraēlā uzskata, ka tas ir ne tikai draudzības, bet arī drosmes apliecinājums.

Panevēža Lietuvā ir pats tuvākais kaimiņš. Mūsu speciālisti nesen pētīja lietuviešu pieredzi māju siltināšnas jomā, no Panevēžas pie mums brauca sociālie darbinieki.

Arī šoreiz, viesojoties Daugavpilī, lietuviešiem bija ko stāstīt. Lietuvā pirmo reizi notika mēru tiešās velēšanas. Pie kam, izvirzīt kandidātus varēja ne tikai partijas, bet arī vēlētāju apvienības.

Batumi, Bobruiska, Vitebska, Maskava, Pleskava- šo pilsētu pārstāvji arī atbraukuši uz Daugavpils svētkiem. Daugavpils mērs atzīmēja, ka miers un sapratne ir ļoti trauslas lietas. Un draudzība starp pilsētām palīdz tās saglabāt.

 

 

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!