Muzeju nakts Daugavpilī (VIDEO) Pilsētas ziņas

334

18. maijā ir Starptautiskā muzeju diena. Sakarā ar to, sākumā Berlīnē, pēc tam dažādās citās pilsētās apmeklētājiem atļāva apskatīt izstāžu zāles līdz vēlai naktij. Izrādās, ka tieši šajā laika posmā cilvēkiem patīk apmeklēt muzejus. Muzeju nakts kļuva par  populāru  pasākumu.

Katra iestāde cenšas izdomāt kaut ko oriģinālu. Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju apmeklēja  vairāk nekā 5 tūkst. cilvēku. Apmeklētāji iepazinās ar ekspozīciju, baudīja koncertu muzeja pagalmā, piedalījās spēlēs.

Iosifs Ročko, kurš vada muzeju „Ebreji Daugavpilī un Latgalē” Daugavpils sinagogā pats bija pārsteigts par tādu ažiotāžu. Cilvēku bija tik daudz, ka nācās lietot megafonu.

Ne visi zina, ka Daugavpils skrošu rūpnīca ne tikai veiksmīgi strādā, bet ir arī  populārs  tūrisma objekts.

  Piesātinātu programmu sagatavoja arī Daugavpils cietokšņa kultūras un informācijas centra darbinieki. Bija iespēja apskatīt cietokšņa objektus  gan gida pavadībā, gan staigāt patstāvīgi.

Protams, ka Marka Rotko mākslas centrā arī bija daudz apmeklētāju. Organizatoru izvēle nosaukt pasākumu ciklu, kas norisinās Marka Rotko mākslas centrā, „1903: Piedzimšana” nav nejauša. Lieta tāda, ka topošais pasaulslavenais mākslinieks piedzima Dvinskā 1903. gadā, un šajā gadā nāca klajā arī pirmais Raiņa dzejoļu krājums „Tālas noskaņas zilā vakarā”. Tādējādi dzimšanas tēma apvienoja mākslinieku un dzejnieku.

Daugavpils muzeju nakts parādīja piedāvāto daudzveidību:  vieniem iepatikās avangards, citiem – Latgaliešu dziesmas luterāņu baznīcā un visur bija ļoti daudz  skatītāju  un klausītāju.

 

 

 

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!