Atpūtas un izklaides iespējas nedēļas nogalē Daugavpilī Pilsētas ziņas

84

Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko māklsas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

16. maijā muzeju nakts pasākumi. Piedalās Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs, Rotko mākslas centrs, Daugavpils cietoksnis, Skrošu rūpnīca, Mārtiņa Lutera katedrāle, muzejs „Ebreji Daugavpilī un Latgalē”,  Latviešu māja, Kultūras pils. PROGRAMMA

16. maijā Krievu kultūras centrs

(Varšavas iela 14)

11.00 Kultūras un vēstures jaunatnes konference

„No Dinaburgas līdz Daugavpilij. Kara un miera 740 gadi”

Ieeja bez maksas.

16. maijā Baltkrievu kultūras centrs

(Smilšu iela 92, 305. kab.)

11.00 Baltkrievu kultūras nedēļas ietvaros

Baltkrievu dekoratīvā māksla: jostu pīšanas un koka karošu grebšanas meistarklase Braslavas tradicionālā kultūras muzeja meistaru Nataļjas un Mihaila Parahneviču vadībā.

16. maijā Daugavpils teātris

11:00 III starptautiskais bērnu un jauniešu mūzikas konkurss „Daugavas pērle”

16. maijā Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāle

18:00 Kopdziedāšana ar folkloras kopu „Svātra” - "SPĒKA DZIESMAS".

17. maijā Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāle

12:00 Ievas Salietes koncerts "Fantāzijas klavesīnam"

17. maijā Daugavpils Kultūras pils lielā zāle

17:00 Jeļenas Vajengas koncerts. Viesis - Intars Busulis

 Biļešu iegādes vietas: Daugavpils Kultūras pils kase, TC „Ditton Nams” kase,  www.bilesuserviss.lv

Rotko mākslas centrā:

 24. aprīlī apritēja 2 gadi kopš Daugavpilī tika atklāts Marka Rotko mākslas centrs. Šajos svētkos Marka Rotko mākslas centrs saviem apmeklētājiem ir sagatavojis „kosmiskas” dāvanas un pārsteigumus.

Rotko mākslas centra 2. dzimšanas dienā  atklāta poļu mākslinieku Karola Karvovska, Pšemislava Karvovska un Romana Boravska izstāde „Haoss – Kosmoss – Labirints”, ikgadējā Latgales reģiona mākslinieku mākslas dienu izstāde, kuras vienojošā tēma šoreiz ir “Klaunāde”, ka arī  Amerikas Latviešu mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes glezniecības un grafikas darbu izstāde „Melnā saule - Sigurds Vīdzirkste – Ņujorkas avangardists”, Valdas Mežbārdes glezniecības darbu personālizstāde “Krasts”, keramiķes Eleonoras Pastares personālizstāde “Vakara meditācijas” un fotoizstāde „Vižikovskis un citi – poļu ieguldījums fotogrāfijas attīstībā Latvijā”.

16. maijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra konferenču sektors

16.00 Helga Kroicritere (Helga Kreuzritter) „Vārds ir zīme”

glezniecības un tēlniecības darbu izstāde

Ieeja izstādes atklāšanā bez maksas.

Latgales centrālā bibliotēkā:

Mākslinieces Jolantas Savvinas darbu personālizstāde.

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā:

Mākslas dienu ietvaros Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas darbu izstāde „Pavasaris 2015”.

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25. gadadienai veltīta izstāde „Daugavpils + 25” . Izstādē var ielūkoties muzeja krājuma fotogrāfijās, kas vēsta par Daugavpils nozīmīgākajiem un interesantākajiem notikumiem pēc valsts neatkarības atjaunošanas 25 gadu garumā: no 1990. līdz 2015. gadam.

 

Darbojas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

Interesantiem ir iespēja viesoties arī Māla mākslas centrā, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Mākslas dienu ietvaros izstāde "Bestiārijs".

Daugavpilī Mākslas dienas šoreiz tiek uzsāktas ar izstādes „Bestiārijs” atklāšanu. Kā norāda paši izstādes veidotāji: „Šeit varēs aplūkot vairāk vai mazāk reālistiskas, kā arī mākslinieku fantāzijā radītas mistiskas dzīvās būtnes, kas atveidotas dažādās tehnikās.

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

Sporta pasākumi:

Šajā nedēļas nogalē būs trīs grandiozi sporta notikumi – Daugavpils velokross, Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā un Latvijas Futbola Virslīgas spēle.

Jau sestdienas rītā, 16. maijā visi gribētāji tiek aicināti piedalīties Daugavpils velokrosā plkst.11.00 Forštates mežā, kur būs padomāts gan par bērniem, gan arī pieaugušajiem. Atkarībā no velosipēdista vecuma un sagatavotības pakāpes būs iespējas izvēlēties sev piemērotāko trasi un distanci. Reģistrēties sacensībām un vairāk par tām var izlasīt šeit: velokross.sniegpulkstenite.lv .

16. maijā plkst. 16:00 spīdveja stadionā „Lokomotīve” norisināsies Eiropas čempionāta pusfināls, kurā piedalīsies spīdvejisti no Ukrainas, Dānijas, Krievijas, Čehijas, Rumānijas, Latvijas, Polijas, Somijas un citām valstīm. Tikai pieci labākie garantēs sev vietu Eiropas čempionāta kvalifikācijas finālā, kas notiks Slovēnijā. Starp pretendentiem būs arī Andžejs Ļebedevs un Ķasts Puodžuks.

Svētdien, 17. maijā  plkst. 17:00 stadionā „Celtnieks” norisināsies Virslīgas spēle starp BFC „Daugavpils” un FK „Liepāja. Daugavpils komanda diezgan labi aizvadījusi sacensību pirmo apli, bet vēl labāk to aizvadījusi Liepāja, kas turnīra tabulā ieņem pirmo vietu. Daugavpils, atpaliekot no liepājniekiem par sešiem punktiem, ir sestajā pozīcijā.

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!