Atpūtas un izklaides iespējas nedēļas nogalē Daugavpilī Pilsētas ziņas

72

Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko māklsas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

9.  maijā kinoteātrī „Renesanse” 16.15 Tiešraides translācija hokejā: PASAULES ČEMPIONĀTS HOKEJĀ 2015 (Latvija - Austrija)

10. maijā kinoteātrī „Renesanse” 20.15 Tiešraides translācija hokejā: PASAULES ČEMPIONĀTS HOKEJĀ 2015 (Krievija - Slovākija)

 

Rotko mākslas centrā:

 24. aprīlī apritēja 2 gadi kopš Daugavpilī tika atklāts Marka Rotko mākslas centrs. Šajos svētkos Marka Rotko mākslas centrs saviem apmeklētājiem ir sagatavojis „kosmiskas” dāvanas un pārsteigumus.

Rotko mākslas centra 2. dzimšanas dienā  atklāta poļu mākslinieku Karola Karvovska, Pšemislava Karvovska un Romana Boravska izstāde „Haoss – Kosmoss – Labirints”, ikgadējā Latgales reģiona mākslinieku mākslas dienu izstāde, kuras vienojošā tēma šoreiz ir “Klaunāde”, ka arī  Amerikas Latviešu mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes glezniecības un grafikas darbu izstāde „Melnā saule - Sigurds Vīdzirkste – Ņujorkas avangardists”, Valdas Mežbārdes glezniecības darbu personālizstāde “Krasts”, keramiķes Eleonoras Pastares personālizstāde “Vakara meditācijas” un fotoizstāde „Vižikovskis un citi – poļu ieguldījums fotogrāfijas attīstībā Latvijā”.

 

Latgales centrālā bibliotēkā:

Mākslinieces Jolantas Savvinas darbu personālizstāde.

Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja skolēnu radošo darbu izstāde.

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā:

Mākslas dienu ietvaros Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas darbu izstāde „Pavasaris 2015”.

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25. gadadienai veltīta izstāde „Daugavpils + 25” . Izstādē var ielūkoties muzeja krājuma fotogrāfijās, kas vēsta par Daugavpils nozīmīgākajiem un interesantākajiem notikumiem pēc valsts neatkarības atjaunošanas 25 gadu garumā: no 1990. līdz 2015. gadam.

 

Darbojas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

 Interesantiem ir iespēja viesoties arī Māla mākslas centrā, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Mākslas dienu ietvaros izstāde "Bestiārijs".

Daugavpilī Mākslas dienas šoreiz tiek uzsāktas ar izstādes „Bestiārijs” atklāšanu. Kā norāda paši izstādes veidotāji: „Šeit varēs aplūkot vairāk vai mazāk reālistiskas, kā arī mākslinieku fantāzijā radītas mistiskas dzīvās būtnes, kas atveidotas dažādās tehnikās.

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

Sporta pasākumi:

Nedēļas nogalē spīdvejs, bokss, futbols

Šajā nedēļas nogalē savas otrās mājas sacīkstes sezonā aizvadīs Daugavpils „Lokomotīves” spīdvejisti, savukārt bokseri cīnīsies par uzvarām brāļu Purvinsku piemiņas turnīrā.

 

Brāļu Purvinsku piemiņas turnīrs boksā sāksies jau 8. maijā, kad plkst. 17:00 tiks aizvadītas pirmās cīņas. Turnīrā piedalīsies spēcīgi bokseri no sešām valstīm, pie tam starp viņiem būs arī Eiropas un pasaules čempionātu laureāti. Piektdien cīņas no 17:00, bet sestdien no plkst. 11:00.

 

Sestdien Latvijas kausa izcīņas spēli aizvadīs BFC „Daugavpils” sieviešu futbola komanda, kas tiksies ar Rēzeknes komandu. Spēles sākums stadionā „Celtnieks” plkst. 12:00.

Svētdien otro reizi šajā sezonā savā trekā būs iespēja vērot Daugavpils „Lokomotīvi”. Daugavpilieši uzņems spēcīgo Bidgoščas komandu. Sacensību sākums plkst. 16:00. Abas komandas šobrīd atrodas čempionāta vadošajās pozīcijās 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!