Erasmus+ projekta konference Izglītības ziņas

101

Š.g. 21.martā Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) komanda Daugavpils 13.vidusskolā organizēja projekta "ISVA labās prakses starptautiskā apmaiņa starp Eiropas izglītības institūcijām" ("Transnational exchange of good CLIL practice among European Educational Institutions" nr.2015-1-SK01-KA201-008937) darba rezultātu konferenci.

Erasmus+ projekts, ko īsteno DPIP, tuvojas noslēgumam, tādēļ pilsētas ISVA (CLIL) jomā strādājošie skolotāji tika aicināti iepazīties ar projekta materiāliem, dalīties savā darba pieredzē. Pasākumu atklāja DPIP izglītības metodiķe bilingvālās izglītības jautājumos Silvija Mickeviča, kura pateicās par skolotāju atbalstu projekta īstenošanā un novēlēja veiksmīgu darbošanos konferencē. Par projektu darbību kopumā pastāstīja DPIP eksperte projektu jautājumos Evelīna Balode. Par projekta tīmekļvietnes iespējām un tiešsaistes kursiem tajā pastāstīja Angļu valodas skolotāju MA vadītāja, izglītības metodiķe Ilona Ustinova. Skolotājiem bija iespēja reģistrēties mājaslapā un pārliecināties par pašmācības kursa ISVA jomā iespējām. Turpmāk projekta mājaslapā pēc mācībām tiešsaistē un nokārtota eksāmena, skolotāji varēs iegūt starptautisku ISVA skolotāja sertifikātu. Daugavpils 13.vidusskolas skolotājas Jeļena Maskaļova un Tatjana Timošenko dalījās ar kolēģiem savā darba pieredzē un demonstrēja ISVA (CLIL) stundas ierakstu. Savukārt Daugavpils 3.vidusskolas ISVA (CLIL) skolotājas Olga Vasiļjeva, Jeļena Smuļko un Irēna Rožko dalījās ar praktiskiem materiāliem, kurus ieguvušas, apmeklējot Erasmus+ mobilitātes projektu, un pielieto savā ISVA skolotāja darbā. Skolotāji, kas aktīvi piedalījās DPIP projekta realizācijā (vadīja atklātās stundas, piedalījās apmācībās un dalījās ar stundu materiāliem), saņēma piemiņas balvas ar projekta simboliku.

 

Uzziņai:

Erasmus+ sadarbības projekta koordinatori- Slovākijas, Filozofa Konstantīna Universitāti Nitrā sadarbībā ar Trnavas augstskolu, projekta partneri – J.Basanavičus proģimnāzija Viļņā, Lietuvā, A.Manzoni Valsts licejs Itālijā, Kasertā (Caserta, Liceo Statale A.Manzoni di Caserta), Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde.

Projekta gaitā uzsācis darbību portāls www.educlil.eu, kur pakāpeniski tiek izvietota informācija par ISVA metodiskajiem jaunumiem, stundu plāni un idejas darbam.

Svešvalodu, parasti angļu valodas, apguve integrēti citos mācību priekšmetos ir plaši izplatīta Daugavpils skolās. Integrēta satura un valodas mācīšana ir aktuāla tēma Eiropā un ir efektīva un praksē pieradījusi savu nozīmību. Parasti ISVA Daugavpils pašvaldībā notiek stundās, kuras vada 2 pedagogi: priekšmeta un svešvalodas skolotājs; šāda pasniegšana ļauj kvalitatīvi apgūt svešvalodu arī priekšmeta skolotājam un rosina skolēnus lietot svešvalodas dažādos priekšmetos.

 

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Erasmus+ programmas īstenoto projektu „ISVA labās prakses starptautiskā apmaiņa starp Eiropas izglītības institūcijām” līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv  sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

eksperte projektu jautājumos

Evelīna Balode

t.65425102

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!