Metodiskais forums „Globālā izglītība manā stundā” Izglītības ziņas

396
Metodiskais forums „Globālā izglītība manā stundā”

Realizējot Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes 2015./2016.mācību gada metodiskā darba prioritāti „Globālās/attīstības izglītības veicināšana”, š.g. 16.martā Daugavpils Centra vidusskolā notika Latgales reģiona skolotāju metodiskais forums „Globālā izglītība manā stundā”. Tajā piedalījās 130 pedagogi no Daugavpils, Krāslavas un Rēzeknes pilsētām, kā arī no Daugavpils, Preiļu, Aglonas un Ilūkstes novadiem.

Foruma plenārsēdi atklāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļas vadītāja Lidija Plavinska, novēlot būt pozitīviem, atbalstošiem un ieinteresētiem cilvēkiem, savukārt par harizmātiska skolotāja lomu un personības izaugsmi runāja psiholoģe Linda Vingre. Akcentējot globālās izglītības iespējas skolā, savas izglītības iestādes pieredzi demonstrēja Daugavpils 10.vidusskolas direktore Valija Salna un Daugavpils Vienības pamatskolas direktores vietniece mācību darbā Maija Baklāne. Foruma dalībnieku lielu uzmanību guva Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu 5.-8.klašu skolēnu radošo darbu konkursa „Starptautiski nozīmīgas dienas manā skolā” darbu izstāde, jo visiem bija iespēja iejusties ārējo ekspertu lomā, vērtējot skolēnu darbus.

Foruma otrajā daļā darbs notika deviņās interešu grupās, kurās ģeogrāfijas, sociālo zinību, ekonomikas, matemātikas, bioloģijas, dabaszinību, fizikas, kulturoloģijas, vēstures un sākumskolas skolotāji, klašu audzinātāji stāstīja par savu veiksmīgāko stundu, izmantojot globālās izglītības elementus vai tematiku. Darba grupās satikās dažādu novadu pedagogi, notika pieredzes un ideju apmaiņa, veidojās kontakti turpmākai sadarbībai.Visi septiņdesmit pieredzes materiāli tika apkopoti un ierakstīti diskā, kuru saņēma gan referenti, gan ieinteresētie ciemiņi.

Izvērtējot forumā gūtos iespaidus, tā dalībnieki pozitīvi vērtē labvēlīgo gaisotni, interesantās un noderīgās idejas, saka paldies konkrētiem kolēģiem par viņu pieredzi, un vairums gatavi pielietot dzirdētās idejas savās stundās. Kāds no foruma apmeklētājiem raksta: „Der izkustēties no savām mājām, lai iegūtu vēlmi darboties tālāk. Ļoti daudz interesantu ideju. Noteikti izmantošu.”

Metodiskā foruma organizētājas cer, ka daudzās apņemšanās patiešām īstenosies, ka iegūtais materiāls un pieredze palīdzēs strādāt radošāk, un mēs katrs ar savu piemēru, ar savu darbu un ideju spēsim padarīt šo pasauli labāku un pozitīvāku. Lokālie darbi iespaido globālo pasauli...

 

Informāciju sagatavoja:

Jeļena Azareviča,

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķe,

Daugavpils Centra vidusskolas skolotāja;

Signita Gabrāne,

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķe,

Daugavpils 12.vidusskolas skolotāja;

Ruta Puida,

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķe,

Daugavpils Centra vidusskolas un Daugavpils 16.vidusskolas skolotāja

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!