Deputāti skatīja jautājumu par apbalvojuma “Mūža ieguldījums” piešķiršanu Pašvaldības ziņas

96

Izglītības un kultūras jautājumu komitejā deputāti skatīja jautājumu par Domes apbalvojuma “Mūža ieguldījums” piešķiršanu.

Par ilggadēju, godprātīgu, pašaizliedzīgu  un augsti profesionālu darbu Daugavpils labā piedāvā piešķirt apbalvojumu “Mūža ieguldījums” kordiriģentei, mūzikas pedagoģei Terēzijai Brokai un ilggadējai kultūras darbiniecei, deju skolotājai Renātei Laimdotai Ērmanei.

Terēzija Broka 61 gadu no sava 90 gadu dzīves laika veltījusi Daugavpils kultūrai, Mūzikas vidusskolai, kora dziesmai. Viņa vadījusi korus “Daina”, “Daugava”, “Latgale”, “Rūta”, dibinājusi folkloras ansambli “Dzīsme”. Terēzija Broka bija virsdiriģente Latvijas Dziesmu svētkos, saņēmusi daudzus apbalvojumus, to skaitā Triju zvaigžņu ordeni, Spīdolas balvu, Lielo mūzikas balvu u.c.

Renāte Laimdota Ērmane ir vadījusi kultūras iestādes, deju kolektīvus, bet lielākais darbs saistīts ar studentu deju kolektīvu “Laima” un bērnu deju kolektīvu “Ērmanīši”. Ar saviem kolektīviem piedalījusies astoņos Latvijas Dziesmu un  deju svētkos un deviņos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejā deputāti atbalstīja apbalvojuma piešķiršanu. Jautājumu vēl skatīs deputāti Domes sēdē.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!