Vienības namā būs skatāma filma „Marijas klusums” Kultūras ziņas

301
Vienības namā būs skatāma filma „Marijas klusums”

22.aprīlī plkst.18.00 Daugavpilī Vienības nama kafejnīcā (Rīgas iela 22a) varēs noskatīties filmu „Marijas klusums”.

"Marijas klusums" ir vēsturiska drāma, kas veidota pēc slavenās teātra un kino aktrises Marijas Leiko dzīvesstāsta un vēsta par viņas dzīves pēdējiem gadiem, kad aktrise dodas uz Padomju Savienību, lai parūpētos par savu mazmeitu un kļūst par Staļina iniciētās latviešu iznīcināšanas akcijas liecinieku un upuri.

Starptautisko atzinību ieguvusī spēlfilma “Marijas Klusums” savu pasaules pirmizrādi piedzīvoja š.g. 18. februārī – 74. Berlīnes kinofestivālā, saņemot arī Ekumēniskās žūrijas balvu. Filma tika izrādīta festivāla sadaļā "Foruma programma", kurai kopumā atlasītas 30 filmas no visas pasaules. Tas ir nozīmīgs novērtējums, jo filma izvēlēta no vairākiem tūkstošiem filmu, kas apliecina tās saturisko un vizuālo kvalitāti.

Filmas radošā komanda – režisors Dāvis Sīmanis, operators Andrejs Rudzāts, scenārija autori Dāvis Sīmanis, Magali Negroni, Tabita Rudzāte, filmas māksliniece Kristīne Jurjāne, galveno lomu aktieri Olga Šepicka, Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Inese Kučinska un Vilis Daudziņš, producenti Gints Grūbe un Inese Boka-Grūbe. Filma veidota Latvijas filmu studijā "Mistrus Media" kopprodukcijā ar Lietuvas filmu kompāniju "Broom Films”.

Filma tiek demonstrēta latviešu valodā. Režisors Dāvis Sīmanis.  Filmas garums:  1h 43min

Filmas treileris skatāms: https://www.youtube.com/watch?v=1m72zY3x5U4

Biļetes Vienības nama koncertzāles kasē darbdienās plkst. 16.30–18.30 un vienu stundu pirms kinoseansa. Biļetes cena 3,00 eur

Informējam, ka pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Publicitātes foto: Lauris Aizupietis

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
struktūrvienības Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!