Turpinās pieteikšanās dalībai Daugavpils pilsētas svētku norisēs Kultūras ziņas

481
Turpinās pieteikšanās dalībai Daugavpils pilsētas svētku norisēs

No 31. maija līdz 2. jūnijam Latvijas otrā lielākā pilsēta aicina svinēt savu 749. dzimšanas dienu, baudot spilgtus koncertus, jaunas garšas un piedzīvojot košas emocijas. Līdz 18. aprīlim turpinās pieteikšanāsas dalībai Pilsētas svētku koncertiem un Izglītības pilsētiņai.

Daugavpils 749. dzimšanas dienu svinēsim trīs dienu garumā. No 31. maija pēcpusdienas līdz pat 2. jūnija vakaram pilsētu pieskandinās koncerti, mesties elpu aizraujošos piedzīvojumos aicinās Ģimenes atrakciju parks, ar svēktu garšām lutinās āra kafejnīcas, bet suvenīrus, mājražotāju labumus un amatnieku izstrādājumus piedāvās Svētku tirdziņš.

Pirmo reizi Daugavpils pilsētas svētku vēsturē darbosies “Tūrisma iela”. Divas dienas – 31. maijā un 1. jūnijā Ģimnāzijas ielas posmā pulcēsies Baltijas valstu tūrisma nozares pārstāvji, kas sniegs labākos padomus un ieteikumus, lai saplānotu lielisku atpūtu dažādām auditorijām. 1. jūnijā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Dubrovina parkā norisināsies pasākumi bērniem, jauniešiem un ģimenēm. Savukārt īpaši muzikālie pārsteigumi gaidāmi 31. maija un 1. jūnija vakaros, kad uz lielās svētku skatuves Vienības laukumā kāps īpašie svētku viesi.

Svētku laikā padomāts arī par sportiskajām aktivitātēm. 1. jūnijā Esplanādes parkā pasākumā “Iepazīsti vieglatlētiku” mazie čempioni varēs pārbaudīt savu sportisko veiklību. Savukārt 2. jūnijā pie Daugavpils Olimpiskā centra ar sacensībām un citām sportiskām aktivitātēm norisināsies Jauniešu un sporta festivāls, kas ieskandinās šīs vasaras sportisko aktivitāšu ciklu pilsētā. Daugavpils pilsētas svētki noslēgsies 2. jūnijā ar vēsturiskām noskaņām Daugavpils cietoksnī.

Lai Pilsētas svētki kļūtu vēl krāšņāki, Daugavpils valstspilsētas pašvaldība un Vienības nams aicina solistus, orķestrus, instrumentālās grupas, vokālās studijas, deju kolektīvus u.c. māksliniecisko kolektīvu sastāvus pieteikties koncertiem, kas notiks Andreja Pumpura skvērā, Dubrovina parkā un uz skatuves, kas atradīsies Mihoelsa ielas un Rīgas ielas krustojumā.

KONCERTA DALĪBNIEKU PIETEIKUMA ANKETA
Aizpildītu ieteikuma anketu iesūtīt līdz 2024. gada 18. aprīlim uz e-pastu: kultura@vienibasnams.lv, tālrunis uzziņām: +371 65427552.

Šogad Pilsētas svētku laikā, 1. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rīgas ielas posmā no Cietokšņa ielas līdz Mihoelsa ielai darbosies Izglītības pilsētiņa. Svētku organizatori aicina vidusskolas, arodskolas, augstākās izglītības iestādes, interešu izglītības iestādes, mācību centrus un citas izglītības iestādes pieteikties dalībai Izglītības pilsētiņā un pastāstīt par sevi Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem.

IZGLĪTĪBAS PILSĒTIŅAS PIETEIKUMA ANKETA
Aizpildītu pieteikuma anketu iesūtīt līdz 2024. gada 18. aprīlim uz e-pastu: santa.ceirane@ip.daugavpils.lv, tālrunis uzziņām: +371 29196866 vai kultura@vienibasnams.lv, tālrunis uzziņām: +371 65427552.

Saņemtās pieteikuma anketas par dalību Pilsētas svētku norisēs tiks izskatītas un atbilde sniegta līdz 22. aprīlim. Nepareizi aizpildītas anketas netiks izskatītas!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams"

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!