Poļu kultūras centrs aicina apskatīt Vitas Korsakas leļļu izstādi! Kultūras ziņas

422
Poļu kultūras centrs aicina apskatīt Vitas Korsakas leļļu izstādi!

7. decembrī Vienības nama Poļu kultūras centrā tika atklāta Vitas Korsakas pašdarināto leļļu izstāde "Mēs visi no bērnības esam". Šī ir autores pirmā izstāde, neskatoties uz to, ka Vitas Korsakas lelles atrodamas Lielbritānijā, Vācija, Īrijā, Dānijā, Lietuvā, Igaunijā un pat Jaunzēlandē. Pēdējo piecu gadu laikā Vita Korsaka radījusi vairāk nekā 400 lelles dažādās tehnikās.

Daugavpiliete Vita Korsaka ir Latvijas ģildes amatnieku dalībniece. Pirms 20 gadiem apguva florista profesiju, vēlāk nokārtoja eksāmenu Meistara diplomam. Vairāku gadu garumā viņa izmantoja dažādus materiālus leļļu izgatavošanai, bet 2018. gadā sāka strādāt ar polimēra plastiku un kopš tā laika izmanto tikai šo materiālu.

Izstādi Poļu namā veido 45 dažādas lelles. Katrai ir savs raksturs un stāsts: kas viņa ir, ar ko nodarbojas un ko  grib mums pateikt.

"Katras lelles izgatavošana prasa ilgu laiku”, stāsta izstādes autore. „Gadās arī dīvainas lietas: reizēm, kad veidoju lelles pēc pasūtījuma, tās izrādās līdzīgas saviem īpašniekiem, kurus nekad neesmu redzējusi".

Izstādi papildina leļļu fotogrāfijas un vairāki dekoratīvie elementi: sniegpārslas, ragaviņas, sveces un lampiņu virtenes. Vitas Korsakas pašdarināto leļļu izstāde "Mēs visi no bērnības esam" būs apskatāma Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) līdz 2024.gada 9.janvārim.

Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību par atbalstu Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai un J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”. Projektu līdzfinansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2023" ietvaros.

Fotogrāfijas autors: Jūlija Sivašova

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Poļu kultūras centrs
Svetlana Manohina
t.: +371 65439718

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!