Poļu kultūras centrā norisinājās Agņeškas Frončekas dzejas daiļlasīšanas konkurss Kultūras ziņas

95
Poļu kultūras centrā norisinājās Agņeškas Frončekas dzejas daiļlasīšanas konkurss

19. aprīlī DVPI "Vienības nams" Poļu kultūras centrā norisinājās Agņeškas Frončekas dzejas daiļlasīšanas konkurss "Bruņurupucis un citi dzīvnieki". Tajā piedalījās J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas 2.-4. klašu skolēni.

Agņeška Frončeka ir ne tikai dzejniece un bērnu dzejoļu un stāstu autore, bet arī leksikogrāfe un valodniecības doktore.  Agņeškai ir piešķirts prestižais poļu valodas vēstnieces tituls. Viņas darbus raksturo viena atšķirīga iezīme - oriģināla spēle ar valodu. Savos dzejoļos viņa izmanto daudz epitetu un logopēdiskās korekcijas paņēmienus.

Klātesošie varēja noklausīties dzejoļus par bruņurupuci, suni, lauvu, mārīti, zaķi un citiem dzīvniekiem. Katru uzstāšanos vērtēja žūrija: poļu valodas skolotāja Marija Ksjonžek-Zamlevska, bērnu bibliotēkas “Zīlīte” vadītāja Dace Jakovele un Daugavpils teātra aktrise Agnese Laicāne.

Konkursa rezultāti ir sekojoši:

2. klašu grupā:
I vieta - Volodimirs Ribačenko (Volodymyr Rybachenko)
II vieta - Oksana Portnaja
III vieta - Nikoleta Kreipāne

4. klašu grupā:
I vieta - Agata Golovāne
II vieta – Jūlija Koroļova
III vieta – Milana Afanasenko

Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību skolotājām Irīnai Apeinei, Marijai Musjal un Ingai Dukštai par bērnu sagatavošanu konkursam!

DVPI „Vienības nams” Poļu kultūras centrs izsaka pateicību par atbalstu  J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”.

Projektu līdzfinansēja Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa „Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2024"  ietvaros.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: dompolski@inbox.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!