Poļu kultūras centrā bērni gatavoja konfektes Valentīndienai Kultūras ziņas

329
Poļu kultūras centrā bērni gatavoja konfektes Valentīndienai

Valentīna diena ir mīlestības svētki, kas ik gadu daudzās valstīs tiek svinēti 14. februārī. Šajā dienā cilvēki mēdz dāvināt viens otram dāvanas, ziedus un saldumus. Turpinot pagājušā gada tradīciju, arī šogad 14. februārī DVPI "Vienības nams" Poļu kultūras centrā tika rīkota kulinārijas meistarklase bērniem "Mīlestības šķipsna". Tajā piedalījās J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas 3. klašu skolēni. Šoreiz bērni gatavoja konfektes no cepumiem, iebiezinātā piena, riekstiem un kokosriekstu skaidiņām. Viņiem bija iespēja iemācīties pašu rokām pagatavot "konfekšu mīklu", izveidot saldas bumbiņas un pēc tam savas konfektes arī skaisti iesaiņot . Bērni uzzināja, ka no vienkāršiem produktiem var pagatavot ļoti garšīgus saldus našķus svētkiem. Galvenais ir neaizmirst, ka gardo ēdienu neatņemama sastāvdaļa ir mīlestība!

Katrs meistarklašu dalībnieks šajā dienā saņēma kārbiņu ar pašgatavotiem saldumiem un apsveikuma kartiņu sirds formā no 1. klašu skolēniem, kas apmeklē nodarbības pulciņā “Poļu namiņš”. Tomēr vissvarīgākie šajā dienā bija jauna pieredze  un lielisks noskaņojums!

DVPI „Vienības nams” Poļu kultūras centrs izsaka pateicību par atbalstu J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”. Projektu līdzfinansēja Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2024" ietvaros.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: sekretariat@ckp.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!