Piektā radošā domu darbnīca jauniešiem “Es būšu arhitekts!” Kultūras ziņas

123
Piektā radošā domu darbnīca jauniešiem “Es būšu arhitekts!”

Piektdien, 19. aprīlī, plkst. 14.00 Rotko muzejs sadarbībā ar arhitekti Artu Vagali aicina jauniešus, kurus interesē arhitekta profesijas izaicinājumi, uz piekto radošo domu darbnīcu.

Radošajā domu darbnīcā arhitektūras firmas ARVOL SIA dibinātāja un galvenā arhitekte Arta Vagale pastāstīs par savu ceļu profesijas izvēlē, studijām augstskolā un darbu arhitektūras nozarē. Arhitekte iepazīstinās ar publisko ēku arhitektūras aktuālajām tendencēm Latvijā un pastāstīs, kādas publiskās būves ir projektējusi pēdējo piecu gadu laikā Daugavpilī, Ventspilī, Jelgavā un Rīgā.

Radošās darbnīcas turpinājumā dalībnieki pētīs Komandanta ielas Nr. 2 iekšpagalmu Daugavpils cietoksnī un diskutēs par tā labiekārtošanas iespējām, meklējot radošus un funkcionālus risinājumus mazo arhitektūras formu izvietojumam.

Arhitekte Arta Vagale pirms desmit gadiem absolvējusi Daugavpils Valsts ģimnāziju. Arhitekta kvalifikāciju ieguvusi Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (2009–2015), 2013. gadā ar Erasmus programmas atbalstu papildinājusi zināšanas Lihtenšteinas Universitātē.

Šobrīd Arta Vagale ir praktizējoša arhitekte arhitektūras firmā SIA “Arvol”. Darba pieredzi guvusi arhitektu birojos Arhis SIA, MG Arhitekti SIA, Lezdiņš un Partneri SIA, Rem Pro SIA. Daugavpilī izstrādājusi teritorijas labiekārtojuma projektu trīs kilometrus garajai promenādei gar Stropu ezeru, meta projektu Daugavpils Transporta tehnikumam (pirmā vieta konkursā), fasādes atjaunošanas un telpu pārplānošanas projektu tirdzniecības centram Maxima (XX) Daugavpilī, Cietokšņa ielā 60, kā arī metu un būvprojektu Daugavpils Būvniecības tehnikumam (pirmā  vieta konkursā), kas pēc būvniecības atļaujas saņemšanas ieguva trešo vietu Latvijas būvniecības gada balvas konkursā publisko ēku kategorijā. Saņemtas arī citas atzinības.

Rotko muzeja radošo domu darbnīcas “Es būšu arhitekts!” notiek ar mērķi atklāt un popularizēt arhitekta profesiju un sniegt jauniešiem iespēju līdzdarboties kopīgās vides veidošanā.

Radošā domu darbnīca interesentiem pieejama bez maksas, iepriekš piesakoties – mairita.folkmane@daugavpils.lv, tālr. 26564817. Radošās darbnīcas materiāli tiks nodrošināti.

 

Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

 

Kontaktinformācija:

Inita Paegle

inita.paegle@daugavpils.lv

+371 26126743

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!