Novembra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs Kultūras ziņas

418
Novembra mākslas izstādes Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiāles novembrī aicina pilsētas iedzīvotājus un viesus apskatīt vairākas  mākslas izstādes.

Līdz 25. novembrim LCB filiālē Piekrastes bibliotēkā (Aveņu ielā 40) skatāma Daugavpils amatiermākslinieces Lilijas Buročkinas gleznu izstāde “Tuvais un tālais”.

Apmeklētājiem tiek piedāvātas eļļas tehnikā gleznotas dabas ainavas, pilsētvides objekti, kā arī sižetiskās kompozīcijas. Lilija Buročkina pārsteidz ar jaunām tēmām, savu māksliniecisko redzējumu uz Daugavpils vēsturi, dabu un cilvēkiem. Mākslinieces darbos atspoguļojas kā autores individuālais rokraksts, tā arī viņas dzīves filozofija.

No 1. līdz 30. novembrim Piekrastes bibliotēkā būs skatāma arī ģimeņu un bērnu radošo darbu kopizstāde “Es protu!”. Izstādē aplūkojami no dažādiem materiāliem un dažādās tehnikās veidoti radošie darbi, kas atspoguļo ģimeņu un bērnu aizraušanos un vaļaspriekus.

No 1.novembra līdz 29.decembrim LCB filiālē Ceriņu bibliotēkā (Lauska ielā 16) skatāma Biedrības “Stāstnīca” fotoizstāde “Industriālā Daugavpils”.

Biedrības "Stāstnīca" realizē projektu "Industriālās apkaimes ainas". Augustā tika organizēta iespēja fotografēt dažos Daugavpils uzņēmumos (East Metal, Latgales alus u.c.), lai piefiksētu 21. gadsimta profesijas, "noķertu" atmosfēru, iemūžinātu industriālo vidi. Katrā uzņēmumā darbojās 2 - 5 fotogrāfi, kuru uzdevumi bija parādīt skatītājam – profesiju, procesu, kā arī produkciju un vidi, kur tiek ražots.

LCB filiālē Jaunbūves bibliotēkā (18. novembra ielā 161, 2. stāvā) skatāmas divas izstādes:

No 1. novembra līdz 16. decembrim aplūkojama rokdarbnieces Lidijas Mideres rokdarbu izstāde “Dabas skati audeklā”. Bibliotēkas apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvātas krustdūriena tehnikā veidotas gleznas, etnogrāfiskie cimdi un zeķes. Izstādes atklāšana paredzēta 4. novembrī plkst. 11.00.

Savukārt no 7. novembra līdz 16. decembrim Jaunbūves bibliotēka aicina apmeklēt Mihaila Viņņicka gleznu izstādi “Pilsētas arhitektūras sižeti”. Radošajos darbos atspoguļoti Daugavpils skati, Rīgas un citu pilsētu arhitektūra. Izstādes atklāšana paredzēta 8. novembrī plkst. 16.00.

Novembrī Pārdaugavas bibliotēkā (Komunālajā ielā 2) turpinās Linarda Onzula fotoizstāde “Nepāla eiropieša acīm”. Apmeklētāju uzmanībai izstādē tiek piedāvātas fotogrāfijas, kas tapušas 2022. gada aprīlī Nepālā - kārtējā autora ceļojumā kalnos.  

Atzīmējot Pasaules neredzīgo dienu 13. novembrī, LCB filiāle Čiekuru bibliotēka (Čiekuru ielā 5-13) novembrī aicina iepazīt neredzīgu un vājredzīgu cilvēku talantus amatniecības un rokdarbu izstādē “Mēs”.

Izstādē pārstāvēta plaša radošu vaļasprieku daudzveidība – pērļošana, tapošana, filcēšana, izšūšana un klūgu pīšana. Lielākā daļa izstādes dalībnieku prasmes apguva dažādās sociālās rehabilitācijas programmās un, gūstot gandarījumu par savu varēšanu, turpināja tās patstāvīgi pilnveidot. Piemēram, tautas lietišķās mākslas studijā “Klūga” arī pēc Latvijas Neredzīgo biedrības projekta noslēguma darbojas vairāki neredzīgi pinēji, kuru darbi piedalās gadatirgos un izstādēs muzejos un mākslas centros visā Latvijā.

Izstāde “Mēs” būs aplūkojam līdz 24. novembrim.

Aicinām baudīt mākslu Daugavpils bibliotēkās!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!