Muzeju nakts aktivitātes "Tautas tradīciju krustojums” Krievu kultūras centrā Kultūras ziņas

141
Muzeju nakts aktivitātes

Sestdien, 18. maijā Vienības nama Krievu kultūras centrā (Varšavas ielā 14) norisināsies Starptautiskā akcija “Muzeju nakts”. Šogad Muzeju nakts tēma ir “Izzināt un iegūt, pētīt un saprast”, tāpēc Krievu kultūras centrs (KKC) rīko šo pasākumu ar savu apakštēmu “Tautas tradīciju krustojums”.

Apmeklētāji pasākuma laika varēs aplūkot KKC ekspozīcijas, kas ir veltītas ne tikai tradicionālajām krievu reliģiskajām konfesijām, krievu tautas mākslai un amatniecībai, bet arī mūsu pilsētas un valsts vēsturei. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja pieskarties, dzirdēt un pat baudīt dažādas tradīcijas, kā arī izpētīt un dalīties ar savas kultūras un tradīciju bagātību.

Programmā:

Pl. 15.30 - 17.00 Meistarklase bērniem no 7 līdz 11 gadiem “Pasakainie hohlomas raksti” (iepriekšēja pierakstīšanās pa tālr. 29855548)

Meistarklases dalībnieki uzzinās par oriģinālu krievu tautas dekoratīvās mākslas tehniku - hohlomu, kā arī iemācīsies apgleznot koka traukus šajā dekoratīvajā rakstā.
Uzmanību! Meistarklases dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām neatlikt pieteikšanos uz pēdējo brīdi! PIERAKSTS ir obligāts: 29855548 (Irina). Dalība ir bez maksas!

17.00 - 20.00 KKC ekspozīciju apskate

Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi varēs bez maksas iepazīties ar Vienības nama Krievu kultūras centra pastāvīgajām ekspozīcijām. Jūs varēsiet aplūkot Gžeļas un Hohlomas istabas, Pasaku istabiņu, ekspozīcijas “Vecticība Latvijā” un “Pareizticība Latgalē”, kā arī vēsturisko un kultūrvēsturisko ekspozīciju.

Nepalaidiet garām šo iespēju! Laipni lūdzam!

Plašāk par mūsu ekspozīcijām lasiet ŠEIT.

Pasākuma laikā notiek fotografēšana un filmēšana.

18.maijā Latvijas muzeji divdesmito reizi piedalīsies starptautiskajā Eiropas muzeju akcijā “Muzeju nakts”. Šogad akcijas tematika saistīta ar Starptautiskās Muzeju dienas tēmu “Muzeji izglītībai un pētniecībai”. Muzeju nakts–2024 vienojošā tēma Latvijas muzejos – izzināt un iegūt, pētīt un saprast.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Krievu kultūras centrs
Svetlana Lokteva
t.: +371 654 13792, +371 20010284, +371 26232264
e-pasts:krievunams@daugavpils.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!