LCB krājumā nonākusi Jāņa Dripes grāmata par Latvijas kultūrtelpu Kultūras ziņas

239
LCB krājumā nonākusi Jāņa Dripes grāmata par Latvijas kultūrtelpu

Latgales Centrālās bibliotēkas krājumu papildinājusi arhitekta un arhitektūras pētnieka Jāņa Dripes grāmata “KULTŪRTELPA – 21. gadsimta kultūras būves Latvijā”.
Grāmatā ir apkopotas pēdējos divos gadu desmitos valsts, pašvaldības vai privātas iniciatīvas rezultātā radītas vai atjaunotas nācijas vērtības. To vidū ir arī Daugavpils cietoksnis, Marka Rotko muzejs un Martinsona māja, Tehnikas un industriālā dizaina centrs “Inženierarsenāls” un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”.

Kultūras būves ir pilsētu vietzīmes, tās vairo atpazīstamību un akcentē sabiedrības vērtības. Ēku saturs ir nācijas garīgās attīstības pamats. Kultūras būvju arhitektūra  bagātina mūsu dzīves telpu, atjaunojot vēsturisko mantojumu un radot jaunus simbolus.

Kopumā grāmatā ir iekļautas 10 Latvijas jaunās bibliotēkas, 5 koncertzāles, 19 muzeji, 5 teātri, 18 kultūras centri un saieta nami, 12 brīvdabas estrādes un vasaras koncertzāles un 12 būves kultūras izglītībai. Par katru objektu ir piedāvāts bagāts fotogrāfiju un vizuālā materiāla klāsts, vispārīga un profesionāla informācija latviešu un angļu valodā.

Ar šo ietilpīgo un informācijas pilno grāmatu var iepazīties Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru sektorā (Rīgas ielā 22a, Daugavpilī).

Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!