Latgales Centrālās bibliotēkas krājumu papildinājušas 200 dāvinājumu vienības Kultūras ziņas

298
Latgales Centrālās bibliotēkas krājumu papildinājušas 200 dāvinājumu vienības

Latgales Centrālās bibliotēkas krājumam šogad nākušas klāt 200 dāvinājumu vienības, kas ir nozīmīgs papildinājums Daugavpils publiskajām bibliotēkām.

Bibliotēka izsaka pateicību iestādēm un organizācijām, kas papildināja krājumu ar daiļliteratūras un nozaru literatūras izdevumiem: ASV vēstniecībai Latvijā, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrībai, Apgādam “Jumava”, Latgales Kultūras centra izdevniecībai, Rīgas Centrālajai bibliotēkai, Ropažu novada pašvaldības Ulbrokas bibliotēkai, Daugavpils Marka Rotko mākslas centram un Baltkrievu Kultūras centram.

Pateicība tiek izteikta arī privātpersonām, kuras pilsētas publiskajām bibliotēkām dāvināja vērtīgas grāmatas filozofijā, etnogrāfijā, reliģijā, vēsturē un mākslā: Daugavpils Jēzus Sirds draudzes vikāram Dmitrijam Artjomovam, literatūrzinātniekam un rakstniekam Valentīnam Lukaševičam, vēsturniekam un novadpētniekam Josifam Ročko un Jānim Elsbergam.

Īpašs prieks ir saņemt dāvinājumā Daugavpils un Latgales autoru dzejas un prozas darbus, tādēļ sirsnīgs paldies visiem autoriem, kuri dāvināja bibliotēkai savus literāros darbus: Aleksejam Solovjovam, Lidijai Vasaraudzei, Jevgenijam Golubevam, Aleksandram Jakimovam, Ludmilai Jufimenokai, Milentijam Avdejevam, Gaļinai Žukai, Romualdam Zarembo un citiem.

Vēlot priecīgus Ziemassvētkus, radošu un veiksmīgu Jauno gadu, Latgales Centrālā bibliotēka saka lielu paldies visiem, kas to atbalstīja 2023. gadā.

 

Informāciju sagatavoja
Latgales Centrālās bibliotēkas
Informācijas resursu un datu pārvaldības nodaļas vadītāja
Tatjana Hodokova
654 76342
tatjana.hodokova@lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!