Daugavpils Kultūras pils paplašina pakalpojumu klāstu Kultūras ziņas

266
Daugavpils Kultūras pils paplašina pakalpojumu klāstu

Daugavpils Kultūras pils ir viena no lielākajām koncertzālēm Latgalē, kas daugavpiliešiem un pilsētas viesiem piedāvā plašu augstvērtīgu pasākumu programmu. Attīstot kultūras un atpūtas piedāvājumu pilsētā, Daugavpils Kultūras pils paplašina pakalpojumu klāstu.

Jau maija sākumā Daugavpils Kultūras pilī sāks darboties multimediju zāle. Piektdienās, sestdienās un svētdienās te notiks kino seansi. Saskaņā ar 12. aprīļa Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē apstiprināto iestādes maksas pakalpojumu cenrādi, biļete kino apmeklējumam vienai personai maksās 5,00 eiro.

Pārējās nedēļas dienās multimediju zālē tiek plānota iespēja demonstrēt filmas skolēniem, kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

No pagājušā gada rudens pieejama arī izstāžu zāle, lai Daugavpils Kultūras pils apmeklētājiem būtu iespēja baudīt ne tikai kultūru, bet arī mākslu. Pirmā izstāde tapa sadarbībā ar Rotko muzeju – Sigitas Daugules un Māra Čačkas izstāde “ATSKATIES”. Kopš februāra te skatāma Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas izstāde “Pavasara ķīmija”. Savukārt jūnija sākumā Daugavpils Kultūras pils apmeklētājiem būs iespēja baudīt jaunu izstādi. Plānots veidot ciešāku sadarbību ar pilsētas un reģiona māksliniekiem, kā arī mākslas studentiem, rīkojot tematiskus plenērus un kopīgi veidojot jaunas izstādes.

Paplašinot izklaides pasākumu klāstu Daugavpils Kultūras pils piedāvā groziņballes, kas jau guvušas plašu apmeklētāju atsaucību. Šajā pavasarī jau aizvadītas pirmās balles –8. martā Sieviešu dienai veltītā balle ar Innu Kraliku un 5. aprīlī diskoballe ar Staņislavu Grabļevski.

Daugavpils Kultūras pils īsteno arī darbu ar bērniem un jauniešiem. Pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu audzēkņi labprāt te dodas ekskursijās. Ekskursiju laikā Daugavpils kultūras pilī bērniem ir unikāla iespēja apmeklēt koncertzāli, uzkāpt uz lielās skatuves, iejusties mākslinieka lomā, padejot prožektoru gaismā un mūzikas pavadījumā, izmēģināt flīģeļa spēli. Bērniem tiek sniegts ieskats pasākumu norisē un ir iespēja ielūkoties telpās, kas ikdienā apmeklētājiem nav pieejamas. Ekskursijas ilgst 40 - 60 minūtes un tā ir bezmaksas. Pieteikties ekskursijām var zvanot pa tālruni +371 27095120  vai rakstot uz e-pastu kulturas.pils@daugavpils.lv.

Sadarbībā ar Bērnu un jauniešu interešu izglītības centru “Saules stariņi” šī gada februāra Daugavpils Kultūras pils vismaz 2 reizes mēnesī rīko tematiskās nodarbības bērniem “Muzikālais ceļojums”, “4 STIHIJAS. Gaiss mūsu dzīvē”, “Ūdens eksperimentu darbnīca”, u.c. Aktivitātes paredzētas bērniem vecumā no 5 līdz 9 gadiem. Pieteikšanās nodarbībām notiek pa tālruni +371 28372172.

Bērni ne tikai aktīvi apmeklē kultūras pasākumus un radošās darbnīcas, bet arī paši mācās kļūt par māksliniekiem. Kultūras pilī aktīvi darbojas deju studijas, kur mazie dejotāji apgūst deju ritmus un soļus, kāpj arī uz lielās skatuves aizvadot mēģinājumus.

Jauniešiem, kuriem interesē kultūras norises, kuri vēlas papildināt savas prasmes, gūt pieredzi pasākumu plānošanā un organizēšanā, kā arī rast jaunus kontaktus kultūras nozarē, Kultūras pils piedāvā prakses vietas un brīvprātīgā darba iespējas.

Vasaras sezonā Daugavpils Kultūras pils piedāvās arī izklaides un atpūtas pasākumus ārtelpās – iestādes iekšpagalmā, kur maijā zied, bet rudenī briest kastaņi. Iecere par āra koncertzāles izveidi iekļauta Kultūras pils investīciju plānā, lai jau tuvākajā laikā daugavpiliešiem un pilsētas viesiem būtu iespēja baudīt āra pasākumus ar dzīvo mūziku.

 

Pasākumu kalendārs Kultūras pilī ir pieejams šeit: https://dkp.lv/afisa/  

Sekojiet mums arī sociālajos tīklos:

Facebook https://www.facebook.com/DaugavpilsKulturasPILS

Instagram https://www.instagram.com/daugavpilskulturaspils/

Tiktok https://www.tiktok.com/@daugavpils_kulturas.pils

 

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!