Daugavpilī viesosies rakstniece Agnese Vanaga Kultūras ziņas

461
Daugavpilī viesosies rakstniece Agnese Vanaga

Ceturtdien, 23. novembrī, plkst. 12.30 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) tiks organizēta tikšanās ar rakstnieci Agnesi Vanagu. Pasākums turpina literāru tikšanos ciklu ar populāriem bērnu un jauniešu grāmatu autoriem, kuru rīko Latgales Centrālā bibliotēka Valsts kultūrkapitāla fonda līdzfinansētā projekta “Tiekamies bibliotēkā! Bērnu rakstnieki Daugavpilī” 4. kārtā.

Agnese Vanaga ir trīs bērnu mamma, zaļā dzīvesveida entuziaste un grāmatu “Plastmasas huligāni”, tās turpinājumu “Plastmasas huligāni. Draugs pazudis” un “Plastmasas huligāni. Tas ir murgs!”, kā arī “Pagalma enciklopēdija jeb Kas tad tas?” un “Mazo latvju pirmie vārdi” autore. Rakstniece savos darbos aicina izzināt Latvijas dabas daudzveidību, ieraudzīt to, kas parasti paliek nepamanīts, kā arī būt saudzīgiem pret apkārtējo vidi. Rakstīt par vides aizsardzību ir svarīgi, lai pievērstu bērnu un pieaugušo uzmanību un meklētu risinājumus, kā apturēt dabas piesārņošanu.

Tikšanās laikā autore aicinās uz sarunu par jaunākā skolas vecuma bērnu vidū populārajām grāmatām “Plastmasas huligāni” 3 daļās, kurās rakstniece risina aktuālu tēmu – dabas aizsardzību un ekoloģiju. Pasākumā tiks stāstīts par grāmatu tapšanu un skaidrots, cik garš ir ceļš no idejas līdz grāmatas nokļūšanai grāmatnīcā.

Agnese Vanaga ir devusi iespēju par grāmatas varoni kļūt šķietami nevērtīgam un nepamanāmam plastmasas maisiņam Dusmukulem. 2019. gadā tā bija viena no Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” visaugstāk novērtētajām grāmatām 9+ vecumgrupā. Tā tikusi nominēta Jāņa Baltvilka balvai. Pēc grāmatas motīviem ir iestudēta arī teātra izrāde un uzņemta animācijas multfilma “Dusmukule”.

Pasākuma gaitā tiks filmēts/fotografēts.

Informāciju sagatavoja:

projekta vadītāja,
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele
654 21750
dace.jakovele@lcb.lv
facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!