Bibliotēkā būs apskatāma Pinokio grāmatu kolekcija Kultūras ziņas

152
Bibliotēkā būs apskatāma Pinokio grāmatu kolekcija

16. aprīlī plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) tiks atklāta ceļojoša grāmatu izstāde “Pinokio grāmatu kolekcija” 38 valodās.

“Pinokio” ir pasaka par to, kā vecais kokgriezējs Džepeto izgatavoja lelli – koka puiku, kurš iemācījās būt par cilvēku. Palaidnis Pinokio neņem vērā sava labsirdīgā tēva padomus un dodas pasaulē meklēt piedzīvojumus. Ceļā viņš sastop daudzus interesantus varoņus – nelietīgo Lapsu un Runci, gudro Runājošo Circeni un Skaisto Meiteni ar zilajiem matiem - iekuļas dažādās ķibelēs un gūst pamatīgas dzīves mācības. Grāmatas beigās piepildās koka puisēna karstākā vēlēšanās un viņš kļūst par īstu zēnu.

Pagājušajā gadā Eiropas Komisijas pārstāvniecība piedāvāja bibliotēkām iespēju organizēt ceļojošo grāmatu izstādes - Grāmatu “Pepija Garzeķe”, “Alise Brīnumzemē” un “Sarkangalvīte”. Izdevumu kolekcijas dažādās valodās bija apskatāmas Kuldīgā, Liepājā, Jelgavā, Krāslavā, Daugavpilī un citās pilsētās. Daugavpilī bija apskatāma “Sarkangalvītes” grāmatu kolekcija. Šogad Latvijā būs pieejamas “Pinokio” un “Mazā prinča” grāmatu kolekcijas.

Ceļojoša grāmatu izstāde “Pinokio grāmatu kolekcija” Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā būs apskatāma līdz 27. aprīlim.

Izstādes atklāšanas laikā publicitātes vajadzībām tikts veikta filmēšana un  fotografēšana.

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
Lietotāju apkalpošanas nodaļas vadītāja
Jeļena Dusjavičiene
65426422

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!