Domes vadība apbalvoja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībniekus Pilsētas ziņas

136

Daugavpils radošie kolektīvi veiksmīgi uzstājās Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, kas jūlija sākumā norisinājās galvaspilsētā. Pirms piedalīšanās svētkos notika pamatīga sagatavošanās, kas pēc būtības sākās uzreiz pēc iepriekšējiem svētkiem. Kad pasākuma emocijas bija norimušas, Domes vadība apbalvoja kolektīvus, kuri piedalījās šajā grandiozajā kultūras notikumā.

Daugavpili svētkos pārstāvēja 550 dalībnieki no 6 deju kolektīviem, 3 koriem, 2 pūtēju orķestriem, 10 mazākumtautību kolektīviem, 2 folkloras grupām, 2 amatnieku kolektīviem un vokālā ansambļa. Viņi visi cienījami uzstājās daudzos koncertos, kas norisinājās svētku ietvaros, dāvājot skatītājiem daļiņu no savas dvēseles un iegremdējot viņus latgaliešu dziesmu un deju kolorītā, sniedzot iespēju izjust šajā reģionā dzīvojošo cilvēku savdabību un kultūras īpatnības. No Rīgas atvesto emociju pietiks visai nākamajai radošajai sezonai.

Tagad radošie kolektīvi ir devušies atpūtā, bet jau augustā sāksies mēģinājumi un gatavošanās jaunajai sezonai, kā arī nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem. Tos nebūs ilgi jāgaida. Četri gadi kolektīviem paskries nemanot.

Sižetu sagatavoja Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!