Daugavpilī sākušās Ziemassvētku un Jaungada svinības Pilsētas ziņas

106

Sestdienas vakarā, 3. decembrī, pilsētas centrālais laukums iemirdzējās krāšņās gaismiņās, to piepildīja mūzika un bērnu smiekli. Svētku atmosfēru radīja Ziemassvētku tirdziņš, kur var iegādāties suvenīrus un dažādus cienastus, bērnu atrakcijas, izklaidējošs un arī izglītojošs uzvedums, kurā piedalījās pasaku tēli, un, protams, krāšņie rotājumi. Katru gadu pašvaldības speciālisti cenšas svētku noformējumā ieviest kaut ko jaunu un interesantu. Tā, piemēram, Muzeja ielā ir izvietotas dekoratīvās egles, pirmo reizi eglīte ir uzstādīta arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. Tā ir izrotāta ar muzeja darbinieku, centra „Jaunība” un bērnunama-patversmes „Priedīte” audzēkņu pašizgatavotiem rotājumiem, bet pie Raiņa pieminekļa Daugavpils Universitātes skvērā iemirdzējās gaismas strūklaka.

Jauni elementi papildina arī rotājumus Vienības laukumā. Bērni un pieaugušie ar interesi aplūkoja meža biezoknī iemaldījušos rokām darinātus briežus un aitiņas, kas mierīgi ganījās aplokā. Sanākušie bērni ar sajūsmu sagaidīja Salatēti. Mūsdienās viņam nav sveši tehniskie līdzekļi: uz svinībām viņš ieradās ar kvadraciklu un ar tradicionālajiem mīlestības un laba vēlējumiem.

Ziemassvētku egle ir neatņemams svētku atribūts. Šogad to rotā ne tikai daudzkrāsainas sniegpārsliņas, bet arī sirsniņas. Kā labestības, mīlestības un žēlsirdības simbols tās ir pilsētas svētku noformējuma vienojošais elements. Pilsētniekus apsveica Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis. Viņš norādīja, ka Ziemassvētku priekšvakarā visi gaida  brīnumus, kurus paveikt varam arī mēs paši.

Ievērojot tradīciju, pilsētas galvenā egle tika iedegta, visiem kopā saucot: „Viens, divi, trīs, eglīte iededzies!”.

Svētku salūts bija signāls tam, ka Ziemassvētku un Jaungada svinības ir sākušās. Tajā pašā dienā savas durvis vēra arī Rūķu namiņš. Tas būs atvērts katru dienu no plkst. 12.00 līdz 19.00 līdz 8. janvārim. Šeit būs radošās meistardarbnīcas, notiks tikšanās ar Salatēti un viņa palīgiem. Pilsētas domes mājaslapā ir pieejams namiņa darba laiks, šeit varēs arī iepazīties ar Ziemassvētku noformējuma konkursa „Sirsnīgie Ziemassvētki” nolikumu, kurš sāksies 6. decembrī. Tuvākajās dienās Dubrovina parkā sāks darboties lielā gaismas strūklaka, tiks pabeigta eglīšu uzstādīšana un izrotāšana pilsētas mikrorajonos. Labu noskaņojumu pilsētniekiem un pilsētas viesiem radīs arī izbrauciens ar uzņēmuma „Daugavpils satiksme” svētku tramvaju.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!