Daugavpils seniori: sadarbība ar pašvaldības iestādēm ir jāturpina un jāattīsta Pilsētas ziņas

105

2. novembrī Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē norisinājās pilsētas pensionāru tikšanās ar pašvaldības vadošo speciālistu ekspertu darba grupu. Šī bija pēdējā tikšanās no četrām, kas bija ieplānotas uz šo gadu. Tikšanās laikā bija pārrunāti izglītības, kultūras, tūrisma, sporta un jaunatnes lietu jautājumi. Pašvaldības iestāžu pārstāvji  izstāstīja par to struktūru, funkcijām un organizētajiem pasākumiem. Labākā pateicība kultūras nozares darbiniekiem izskanēja pašu senioru teiktajos vārdos: „Pasākumu ir tik daudz, ka ir grūti izvēlēties, uz kurieni doties”.

Cilveki ir ieinteresēti pilsētas vēstures saglabāšanā un tikumisko īpašību izkopšanā jauniešiem. Projekta „Paaudžu saikne” ietvaros daudzas pensionāru organizācijas viesojas izglītības iestādēs, vada ekskursijas, stāsta par pagājušajiem laikiem un, būdami aktīvi kultūras un sporta pasākumu dalībnieki, ar savu piemēru popularizē sabiedrisko aktivitāti un veselīgu dzīvesveidu.

Speciālisti informēja ne tikai par paveikto, bet arī par jaunu kultūras, tūrisma, sporta un atpūtas objektu izveidošanu. Izstrādes stadijā ir vairāki pieminekļu projekti, vasaras koncertzāles, muzikālā strūklaka Dubrovina parkā, parka izveidošana Gubiščes ezera krastā un Daugavpils cietokšņa tālākās attīstības projekts, kur  izvietos Rīgas Motormuzeja filiāli, Keramikas māju un Radošo industriju centru. Atbildot uz jautājumu par it kā zaudēto lielgabalu likteni, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis paskaidroja, ka lielgabali ir saglabāti, tie atrodas noliktavā un jau tuvākajā laikā būs uzstādīti pie Marka Rotko mākslas centra. Iepriekšējo tikšanos laikā pašvaldībai tika uzdoti daudzi jautājumi, uz lielāko daļu no tiem pensionāru organizācijas jau ir saņēmušas atbildes.

Tikšanos laikā izskanējušie priekšlikumi kalpos par pamatu sadarbības turpināšanai arī nākamajā gadā.

Pilsētas dome arī turpmāk finansiāli atbalstīs sabiedrisko organizāciju iniciatīvas, kas ir pašvaldības stratēģiskie partneri. Apkopojot rezultātus, Domes lietu pārvaldniece Olga Jesse uzsvēra, ka ir izpildīts I Daugavpils senioru foruma galvenais uzdevums – starp pilsētas administrāciju un iedzīvotājiem ir nodibināts veiksmīgs un konstruktīvs dialogs.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!