Daugavpils ūdenstilpēs ielaisti līdaku un baltā amūra mazuļi Pilsētas ziņas

180

Šogad Daugavpils pilsētas domes un Latvijas Lauksaimniecības ministrijas Zivju fonds ir īstenojuši četrus kopīgus projektus. Ar fonda finansiālo atbalstu  izdots informatīvs buklets makšķerniekiem-amatieriem, iegādāta laiva ar speciālu aprīkojumu ūdenstilpju tīrīšanai, lai novērstu to aizaugšanu. Vēl divi projekti bija vērsti uz zivju resursu papildināšanu pilsētas ezeros. Pēdējā projekta realizācija noslēdzās oktobra beigās. 700 līdakas mazuļi tika ielaisti Stropaka ezerā (Neredzīgo biedrības rajons) un 7 000 mazuļi, kuru svars ir 100 līdz 200 grami, - Šūņu ezerā. 2017. gadā ir plānots turpināt sadarbību ar Zivju fondu.

Saskaņā ar iepirkuma rezultātiem zivju mazuļus piegādāja AS „Nagļi” no Rēzeknes. Kopējā summa sastādīja 1 770,23 eiro, ieskaitot PVN (89 % - Zivju fonda līdzfinansējums). Rūpējoties par ūdenstilpju tīrību, pašvaldība par budžeta līdzekļiem iegādājās baltā amūra mazuļus. Tie tika ielaisti Porohovkas ezerā Ķīmiķu mikrorajonā un Esplanādes ūdenstilpē.

Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti atgādina, ka licencēta makšķerēšana Lielajā Stropu ezerā noslēdzas 31. novembrī. No 1. decembra līdz 1. maijam var makšķerēt bez licences. Turklāt ir jāatceras, ka saskaņā ar likumu ir atļauts makšķerēt līdakas, kas nav mazākas par 50 cm.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!