Daugavpilī attīstās sporta un atpūtas infrastruktūra Pilsētas ziņas

110

Rūpes par pilsētnieku veselību ir viena no Daugavpils pilsētas domes darbības prioritātēm. Lai piesaistītu pilsētas iedzīvotājus aktīvam dzīvesveidam, pilsētā tiek rīkoti daudzi sporta pasākumi,  attīstītas jau esošās un veidotas arī jaunas atpūtas zonas. Sporta trase Stropu mežaparkā  atklāta pagājušā gada jūnijā. Tā tiek apgaismota, tāpēc nestāv tukša nedz dienas laikā, nedz arī diennakts tumšajā laikā.

Pašvaldībai ir ievērojami plāni tālākai pilsētas gleznainākā rajona attīstībai.

Ir uzsākti sagatavošanas darbi, lai nākamajā gadā sāktu būvēt promenādi gar Lielo Stropu ezeru, kas savienos centrālo pilsētas pludmali ar pludmali „Stropu vilnis”. Krasti tiek attīrīti no krūmiem un niedrēm, bet paralēli tiek veiktas iepirkuma procedūras promenādes būvniecībai. Jaunu impulsu parka attīstībai Esplanādē deva mūsu sportistes Anastasijas Kravčenokas uzvara  Eiropas U-22 čempionātā pludmales volejbolā. Šī sporta veida attīstībai un popularizēšanai pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis piedāvāja izbūvēt parkā volejbola laukumus.

Daugavpils bērnu un jauniešu centra „Jaunība” kartingisti (pulciņā nodarbojas vairāk nekā 50 bērni) ar prieku uzzināja, ka jau šogad viņiem būs savs atjaunots laukums. Tas būs uzbūvēts bijušā laukuma vietā Plūmju ielā 32, kādreizējās artilērijas bāzes rajonā. Krūmi jau ir izcirsti, laukums nolīdzināts, ir atlicis vienīgi sagatavot pamatus, ieklāt asfaltu un veikt labiekārtošanas darbus.

Ir iecerēts modernizēt arī kartodromu „Blāzma” Liģinišķu mikrorajonā.

2017. gadā turpināsies sporta un atpūtas zonu ierīkošanas darbi citos pilsētas mikrorajonos.

Līdzekļus visa iecerētā īstenošanai  piesaistīs no dažādiem avotiem: Eiropas Savienības fondiem, valsts un pašvaldības.

 

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!