Valkas ielas posmā turpmāk būs vienvirziena kustība Pilsētas ziņas

103

Valkas ielā, posmā no 18. novembra līdz Smilšu ielai, tiek veikti virsējā asfalta slāņa nomaiņas darbi un aprīkotas jau esošās un arī jaunas pilsētas sabiedriskā transporta pieturvietas. Īstenojot šo projektu, Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvalde atrisinās vairākas problēmas: nomainīs novecojušo ceļa segumu, atslogos transporta plūsmu posmā ar intensīvu kustību, uzlabos transporta kustības organizāciju, padarot to daudz drošāku. Šīs problēmas aktualitāte lielā mērā ir saistīta ar rūpēm par bērnu drošību, jo šajā ielas posmā atrodas divas skolas. Uzreiz divas gājēju pārejas krustojumā ar Puškina ielu (pretī 13. vidusskolai), kas atrodas desmit metru attālumā viena no otras, un tramvaja pieturu izvietojums rada jucekli. Pēc remonta pieturu izvietojums mainīsies, un situācija ievērojami uzlabosies.

Šogad tiks saremontēts trotuārs ielas nepāra numuru pusē gar privātmājām, savukārt pāra numuru pusē trotuāra remontu ir plānots veikt nākamajā gadā. Šī gada plānos ir lūku, lietusūdens kanalizācijas režģu un veco apmaļu nomaiņa, kā arī jaunu apmaļu uzstādīšana gar tramvaja sliedēm. Sakarā ar ceļu būvdarbu veikšanu ir ieviestas izmaiņas transporta kustības organizācijā, par ko brīdina  ceļa zīmes.

Asfaltēšanas darbu laikā šis ielas posms tiks slēgts pa kvartāliem: no 18. Novembra ielas līdz Puškina ielai un no Puškina līdz Smilšu ielai. Apbraukšana notiek pa blakus ielām. Atgādinām, ka Valkas ielas posmā virzienā no 18. Novembra līdz Smilšu ielai būs vienvirziena kustība. Pilsētas sabiedriskais transports un operatīvais transports arī turpmāk varēs braukt abos virzienos. Turklāt izbraukšana uz Valkas ielu no tai piegulošām ielām būs atļauta, tikai veicot kreiso pagriezienu virzienā uz Smilšu ielu. Šajā gadā paredzētos ceļu būvdarbus ir plānots pabeigt  novembra sākumā. Tad arī Smilšu un Valkas ielas krustojumā tiks uzstādīta stacionāra ceļa zīme, kas aizliegs braukt pa Valkas ielu virzienā no Smilšu uz 18. Novembra ielu.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!