Daugavpils skolēni piedalās “Valodu karuselī” Pilsētas ziņas

145

26. septembrī  atzīmē Eiropas valodu dienu. To iedibināja Eiropas Padome ar Eiropas Savienības atbalstu 2001. gadā. Šajā dienā rīkoto pasākumu devīze ir ļoti vienkārša: katram eiropietim ir jāpārvalda vismaz divas valodas. Vēl nesen šķita, kas tas ir ļoti grūti sasniedzams mērķis, taču šodien tā jau ir norma.
Lai nodrošinātu tādu zināšanu līmeni, pedagogi savā darbā pielieto modernu metodiku. “Valodu karuselis” – tas ir viens no veidiem, kā ieinteresēt bērnus apgūt valodas. Dzeja, dziesmas un iestudējumi dažādās valodās.
Mūsdienu bērni ir pieraduši izmantot dažādus veidus informācijas iegūšanai. Izlasīt un iemācīties uzdoto viņiem ir garlaicīgi, bet iejusties pētnieka lomā – tā ir pavisam cita lieta. Viņi paši ieskaņo multfilmas, veido galda spēles, kurās tiek atspoguļotas izlasītās grāmatas, bet dažreiz arī paši raksta grāmatas. Citreiz viņiem nākas atšifrēt nepazīstamus vārdus, kuru ir tik daudz – pat viņu dzimtajā valodā.
Visi “Valodu karuseļa” dalībnieki saņēma balvas. Turklāt ikviens papildināja arī savas zināšanas, tās, kuras šiem bērniem noderēs plašajā pasaulē, kas paveras viņu priekšā.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!