Daugavpilī norisinājās pirmais starptautiskais vakanču gadatirgus „Darbs un karjera 2016” Pilsētas ziņas

91

15. septembrī Olimpiskajā centrā notika  vakanču gadatirgus „Darbs un karjera 2016”, kas šogad norisinās jau otro reizi. Pirmais notika aprīlī, kad tika veikta darba devēju un darba meklētāju aptauja, kuri izteica vēlēšanos organizēt šādu gadatirgu nevis vienu, bet vismaz divas reizes gadā. Tas apstiprina to, ka šis pasākums ir svarīgs ne tikai darba devējiem, bet arī visiem tiem, kuri vēlas atrast darbu vai nomainīt darbības jomu, izejot apmācību Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiālē.

Vakanču gadatirgus – tā ir lieliska iespēja darba devējiem bez maksas iepazīstināt ar savu uzņēmumu, klātienē aprunāties ar potenciālo darbinieku, uzzināt, kādu atbalstu var saņemt no Nodarbinātības valsts aģentūras. Savukārt tiem, kuri meklē darbu, tā ir iespēja uz vietas iegūt nepieciešamo informāciju, noskaidrot, kādas prasības viņiem tiek izvirzītas un pat iekārtoties darbā.

Šis pasākums izcēlās ar plašo dalībnieku ģeogrāfiju. Izņemot pilsētas un reģiona uzņēmumus, firmas un iestādes, tajā strādāja arī eirokonsultanti no Lietuvas, Igaunijas, Čehijas un Vācijas. Gadatirgus tika organizēts EURES programmas ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds, tāpēc tas kļuva par pirmo starptautisko vakanču gadatirgu. Pieprasīto profesiju loks ir visai plašs: sākot no celtniekiem un šuvējām, līdz pat reklāmas aģentiem un karavīriem.

Daugavpils pašvaldība vienmēr atbalsta vakanču gadatirgus rīkošanu un, tā kā pašvaldība ir liels darba devējs, tā rūpējas arī par jaunu darba vietu radīšanu, lai efektīvāk pildītu savas funkcijas.

Mudinot uzņēmējus radīt jaunas darbavietas, pašvaldība lielu uzmanību pievērš pilsētas infrastruktūras un rūpniecisko zonu attīstīšanai. Cerības tiek liktas arī uz Latgales speciālo ekonomisko zonu. Investori un uzņēmēji par to izrāda lielu interesi. Likums par Latgales SEZ izveidošanu Saeimā tika atbalstīts visos lasījumos.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!